Voor de starter en beginner; Kamera Express heeft alles onder één dak. (Foto: EMG Fotografie Vriezenveen)
Voor de starter en beginner; Kamera Express heeft alles onder één dak. (Foto: EMG Fotografie Vriezenveen)

Kamera Express: Durf puur te blijven

Algemeen

Kamera Express Almelo ziet in coronatijden dat macrofotografie een hype is geworden. “Mensen begeven zich meer in de natuur en fotograferen van dichtbij mooie insecten, dieren en bloemen”, aldus Emiel Geerding van Kamera Express.

Almelo - Emiel is assistent-bedrijfsleider bij Kamera Express Almelo. Dat hij houdt van zijn vak blijkt al bij binnenkomst, waar hij het ruime assortiment van Kamera Express enthousiast toelicht en laat zien.

Uiteraard heeft hij een hele studie achter de rug en mag zichzelf ook professioneel fotograaf noemen. “Het leuke is dat ons hele team uit echte vakidioten bestaat. Ieder personeelslid heeft een studie en achtergrond in fotografie, video of grafisch ontwerp. Dat maakt dat wij elk detail aan zowel een beginner als professional kunnen uitleggen en ook na een kort gesprek weten wat onze klant zoekt.”

Zelf geeft hij aan dat de gehele coronaperiode ook iets moois met zich mee heeft gebracht. “Doordat mensen meer op zichzelf aangewezen zijn, is er tijd om die mooie fotografiepassie te ontdekken. Ik heb soms een beginnend amateurfotograaf in de winkel die mij de mooiste foto’s laat zien. Een prachtig moment, waarbij belichting en actie samenkomen. Mensen zien weer het mooie om zich heen, zijn minder gehaast en leggen dit vervolgens prachtig met lens vast.”

Perfecte plaatje

In de nabije toekomst verzorgt Kamera Express Almelo ook weer diverse leuke cursussen. Zo was er al de lezing van Sasha de Boer en werd er via Olympus de BMX-actiefotografie op Woonboulevard Almelo gehouden. Ook is Kamera Express landelijk uiteraard bekend van het televisieprogramma ‘Het Perfecte Plaatje’. “Wij willen in Almelo in de nabije toekomst ook op zoek naar het perfecte plaatje door middel van een mooie avondtoer door city Almelo. Zodra dit op touw wordt gezet zal het via onder meer de facebooksite van Woonboulevard Almelo bekend worden gemaakt.”

Emiel begon zelf bij Konijnenberg in Den Ham en is meeverhuisd naar de ruim opgezette winkel op Woonboulevard Almelo.

Toegankelijk

Kamera Express heeft echt alles onder één dak. Voor de startende fotograaf verkopen wij bijvoorbeeld een Canon EOS M50 starterskit. Het gehele pakket, bestaande uit de camera, lens, tas en geheugenkaart en kan met een care plan ook tegen goede voorwaarden worden verzekerd. Zo kun je onbezorgd fotograferen, naast onze 5 jaar garantie. Dit maakt fotografie voor iedereen toegankelijk. En uiteraard weten alle professionele fotograven uit Almelo en omstreken ons ook te vinden. Wij gaan niet met namen strooien, maar ons professionele klantenbestand mag er zijn. Naast verkoop verhuren wij ook via ‘Budgetcam’ aan professionele fotograven en cameramannen.”

Op de vraag of Emiel nog een tip heeft voor de beginnende fotograaf geeft hij aan: “Durf puur te blijven. Een beetje bewerken is natuurlijk niet erg, maar al die filters die mensen tegenwoordig overal overheen gooien haalt het échte of de emotie weg. Zelf fotografeer ik graag een puur moment van mensen, zoals bijvoorbeeld een trotse ondernemer of een emotionele vader op de bruiloft van zijn dochter. In deze foto’s liggen pure emoties en die vlakken door te veel filters af. Filters pas je maar toe op je Instagram of Facebookfoto”, zegt Emiel lachend.

Kom langs

Ook benieuwd of er in jou een fotograaf schuil gaat? Kom gerust langs. Uitproberen in de winkel op Woonboulevard Almelo kan altijd en als je na het huren van een artikel over gaat tot aankoop krijg je de verhuurkosten deels terug.

Woonboulevard
als Lifestyle
Boulevard

Woonboulevard Almelo is volop in ontwikkeling om zich te transformeren tot Lifestyle Boulevard. Dit houdt in dat het traditionele winkelen op de Woonboulevard verleden tijd wordt. Niet alleen de rotonde en parkeergelegenheid worden aangepakt, maar ook de gehele boulevard krijgt een complete make-over.

De vernieuwing is al in volle gang. Zo kun je de mooie buitenschil met led-verlichting vanaf de winkel Amslod tot Raven Hengelsport al zien hangen. Ook het winkelaanbod wordt gigantisch uitgebreid met grootschalige winkelconcepten, waarbij beleven en shop-fun volop aanwezig zullen zijn.

door Juliette Vrijhoeven

‘Het leuke is dat ons hele team uit echte vak- idioten bestaat’

Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 3 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 4 uur geleden
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 5 uur geleden
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 10 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 5 mei, 13:52
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 5 mei, 11:37
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43