Er wordt weer volop gerepareerd in de Windmolenbroek.
Er wordt weer volop gerepareerd in de Windmolenbroek.

Windmolenbroek doet het Repair Café open

Algemeen

Heuglijk nieuws voor mensen die graag spullen gerepareerd zien worden én wat sociale contacten op willen doen: Repair Café Windmolenbroek gaat op vrijdag op 25 september weer open.

Almelo - “Op vrijdag 25 september staat het Repair Café Windmolenbroek weer voor u klaar om uw kapotte spullen te repareren’’, zo meldt Tom Comman van Repair Café Windmolenbroek. “De vorige keer zijn drie koffiezetapparaten, twee printers, een magnetron, een naaimachine, een televisie, een tripstoel, een keukenmachine, een staafmixer en een stofzuiger ter reparatie aangeboden. Drie daarvan zijn nog ‘’onder behandeling” omdat de reparateurs de strijd niet snel en ook niet graag opgeven.’’

Reparateurs

De reparateurs van het Repair Café zijn op meerdere geboeden actief. “Inmiddels hebben we ook reparateurs inpandig die bedreven zijn in het weer aan de gang krijgen van haperende pc’s en randapparatuur (bijvoorbeeld printers). Het betreft dan zowel haperende hardware als software. Ook laptops kunnen daar ten dele onder vallen. We zijn benieuwd of door dit nieuwe aanbod ook veel nieuwe vraag gaat ontstaan’’, zegt Comman.

Om het aantal mensen in het pand vanwege corona beperkt te houden is het nodig dat de inbrengers de apparaten vooraf telefonisch aanmelden op het nummer 06-53887856. Er wordt dan afgesproken hoe laat de beller het apparaat op de betreffende Repair Café-middag kan brengen (tussen 12.00 en 12.30 uur of tussen 12.30 en 13.00 uur).
Comman: “Na het brengen wordt nog een gratis één kopje koffie aangeboden en wordt u teruggebeld als het apparaat klaar is of als er eventueel overleg nodig is over onderdelen en de kosten daarvan.”

De kosten? “We vragen voor de reparatie een vrijwillige bijdrage en er kan per keer één apparaat ter reparatie worden aangeboden’’, aldus Comman. Het Repair Café Windmolenbroek vindt op de vrijdagmiddagen van de oneven weken plaats in het Noaberhoes Windmolenbroek aan de Gors 4 te Almelo.

door de redactie

Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 18 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 20 uur geleden
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 23 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42