Esther Schroder (links) en Nicole Haverkort (mede-eigenaar Keurslagerij Kenkhuis). Graag tot ziens in Vriezenveen aan het Westeinde 13.
Esther Schroder (links) en Nicole Haverkort (mede-eigenaar Keurslagerij Kenkhuis). Graag tot ziens in Vriezenveen aan het Westeinde 13. (Foto: )

Goud voor rookworst

REGIO - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Kenkhuis zeggen dat ze het predicaat goud hebben gekregen! Elk jaar weer steekt Keurslager Kenkhuis veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. 'We maken fijne en grove rookworst en ook runderrookworst,' vertelt Ewald Haverkort van Keurslager Kenkhuis. Elk jaar gaat Keurslager Kenkhuis voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. Het selecteren van het juiste vlees, de verhouding van kruiden, het roken in een daarvoor speciale kast ect. 'Graag nodigen wij ook de mensen uit Almelo uit om onze rookworst te proeven, nu Keurslagerij Otten gesloten is. 'Een vertrouwd gezicht van Keurslagerij Otten, Esther, sinds 1 oktober werkzaam bij Keurslagerij Kenkhuis, laat u samen met ons team graag kennis maken met onze rookworst en meerdere van onze eigengemaakte ambachtelijke producten en maaltijden,' aldus Nicole Haverkort van Keurslagerij Kenkhuis. Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 7 t/m 12 oktober de tweede rookworst gratis!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden