Wendy en Miranda waren sprakeloos toen ze het recordbedrag overhandigd kregen
Wendy en Miranda waren sprakeloos toen ze het recordbedrag overhandigd kregen (Foto: )

Megabedrag voor KiKa

ALMELO - Basisschool de Bonkelaar, met vestigingen aan de Rotsduif en de Jan Tooropstraat, hebben middels een obstakelloop maar liefst €11.243,67 opgehaald voor KiKa (Kinderen Kankervrij) 'Wij hebben 400 leerlingen op school en dat betekent omgerekend €26,- per kind,' gaf directeur Willem Jan Somsen met gepaste trots aan.

Miranda Rosado en Wendy Beekman hebben de sponsoractie op touw gezet. Ze hebben sinds november 2017 al meerdere marathons gelopen voor Kika, maar nog niet eerder kregen zo'n groot bedrag overhandigd.

Neuroblastoom

In juni van dit jaar was al afgesproken dat er op donderdag 27 september een sponsorloop gehouden zou worden op de Bonkelaar. Ongeveer twee weken voor de loop kwamen Miranda en Wendy op de school om het belang van Kika uit te leggen. Net op het moment dat ze op de vestigingen arriveerden kreeg Miranda het bericht binnen dat Floor, één van de leerlingen, de diagnose Neuroblastoom had gekregen, een ernstige vorm van kinderkanker.

Floor is momenteel onder behandeling en het is dus ook nog niet te zeggen hoe het verder gaat. 'Maar we hopen dat helemaal goed komt met haar,' laat Miranda weten. De kinderen waren dus allemaal dubbel gemotiveerd. Sommigen van hen hebben vervolgens hele wijken gelopen om maar zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen. En dat is gelukt! De Bonkelaar is een Daltonschool waar de begrippen zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, reflexie en effectiviteit hoog in het vaandel staan. 'We organiseren elke twee jaar een dergelijke sponsorloop en de leerlingen hebben de visie van de school extra goed in de praktijk gebracht en uitgedragen tijdens deze sponsoractie,' aldus Willem Jan Somsen.

Tijdens de obstakelrace was het de bedoeling dat de leerlingen in een bepaalde tijd een parcours aflegden. Ze moesten daarbij over matten en door hoepels kruipen en via andere hoepels het parcours vervolgen. Sommigen liepen 6 of 7 keer het parcours. Mika was heel snel en gedreven, het lukte hem om maar liefst 15 keer het parcours af te leggen.

New York

Miranda en Wendy zijn momenteel fanatiek in training om straks op 3 november a.s. te gaan vlammen in New York. 'Wij zijn zelf allebei moeder van drie gezonde kinderen. Dat is onze drijfveer om te gaan hardlopen voor KiKa. Wij houden van sporten en proberen door middel van sponsorlopen en andere acties zoveel mogelijk geld bijeen te vergaren,' geven Wendy en Miranda aan. Ze hebben in de afgelopen jaren ruim €55.000,- bijeen gelopen. Daar zit dat laatste prachtige bedrag van de Bonkelaar ook bij.

In New York zullen ze nog eens extra goed hun best doen. Tijdens de 42 kilometer zullen ze regelmatig aan Floor denken die ze middels een foto op hun schouders mee dragen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden