Het echtpaar Petrus zit nog altijd vol ondernemingslust
Het echtpaar Petrus zit nog altijd vol ondernemingslust (Foto: )

65-jarig echtpaar Petrus onderneemt nog van alles

ALMELO - Op zaterdag 28 september vierden Cor Petrus (85) en Hanny Timmermans (84) dat ze 65 jaar geleden in het huwelijk waren getreden. 'We zijn destijds zo jong getrouwd omdat Cor daarmee hoopte niet naar Nieuw Guinea te hoeven. Dat laatste is desondanks wel gebeurd, hij mocht met de mariniers heel ver weg op pad. Maar 13 maanden na vertrek, kwam hij gelukkig ook weer thuis, vertelt Hanny. Het paar heeft twee kinderen en een kleinkind.

Hanny en Cor woonden destijds in Zuilen bij Utrecht honderd meter bij elkaar vandaan in dezelfde straat. Ze groeiden als het ware samen op. Speelden regelmatig verstoppertje en tikketje op straat. 'Op haar 15e net voor Sinterklaas, bracht ik haar een keer naar huis, zij zat achterop en ineens was het aan,' vertelt Cor lachend. Hij was een vrij goede voetballer en zij hield helemaal niet van het spelletje. Hanny werkte zes dagen per week in de kapsalon en op zondag mocht ze naar het voetbalveld, maar stiekem was ze toch wel trots op Cor en zijn prestaties. Dat spelen op straat is iets wat ze de jeugd van nu ook zo graag zouden gunnen, in plaats van de I-pad, al kan Hanny ook aardig uit de voeten op dat apparaat.

Veel plezier

Cor volgde na de ambachtsschool verschillende opleidingen in de fijn metaal. Hij werkte daarna een tijd bij het seinwezen aan het spoor. Hij zag bij toeval dat er in Almelo een leraar fijn metaal werd gezocht op de ambachtsschool aan de Veldkersstraat. Hij werd aangenomen en het paar verhuisde van Utrecht naar Almelo in 1971. Cor had geen ervaring in lesgeven, maar beleefde er wel veel plezier aan om met jongeren te werken. Het paar woont al sinds 1974 met heel veel genoegen op hetzelfde plekje in de Schelfhorst. Met hun caravan hebben ze heel veel rond gereisd. Na het pensioen van Cor zijn ze terug geweest naar Nieuw Guinea. Daarnaast hebben ze vele andere landen in de wereld bezocht. Ze doen veel samen, maar laten elkaar ook vrij. 'Ik let wat meer op de vogels en zij kijkt naar de bloemen,' geeft Cor aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden