Robert Slim (links) en Brian van den Heuvel zijn de mannen achter het Bluesgebeuren in Almelo
Robert Slim (links) en Brian van den Heuvel zijn de mannen achter het Bluesgebeuren in Almelo (Foto: Brian van den Heuvel)

Almelo maakt zich op voor tweede Bock- en Bluesfestival

ALMELO - Op 18 oktober wordt er in de binnenstad van Almelo in maar liefst 9 kroegen voor de tweede keer een Bock- en Bluesfestival gehouden. Daarnaast vindt er ook een groots bluesoptreden plaats in Hof 88. 'Vorig jaar werd het festival voor het eerst gehouden en dat was meteen een heel groot succes,' laat Robert Slim weten, hij is de grote aanjager achter dit gebeuren. Er komen op die vrijdagavond echt aansprekende bluesartiesten van over de hele wereld, die overal in de Almelose cafés gratis optredens verzorgen tussen 18.45 uur en 01.00 uur. Bluesliefhebbers kunnen onder het genot van een bockbiertje zes uur lang genieten van de echte blues. Daarbij mogen ze letterlijk van kroeg naar kroeg trekken. Het is heel laagdrempelig en vorig jaar kwamen ruim 2000 bezoekers naar het eerste Bock- en Bluesfestival in Almelo.

Stichting

Sinds 25 juli is er een stichting opgericht om het festival ook op lange termijn te kunnen garanderen. 'We willen graag dat het Bock- en Bluesfestival jaarlijks op de derde vrijdag in oktober op de agenda komt te staan,' geeft een super enthousiaste Robert Slim aan. Samen met Brian van den Heuvel die vooral het mediagebeuren voor zijn rekening neemt, Ruud de Jong van café België en Toon Eppink van de Stam, vormt hij het bestuur. Om tot een stichting te komen kreeg Robert veel hulp van Dinand ter Braak van notariskantoor TerBraak & Willemsen. Ook Sander Herman en Peter Maas helpen bij het verzorgen van drukwerk en banners.

Goede onvervalste blues

Robert Slim is een echte bluesliefhebber die over de hele wereld contacten heeft met bluesmuzikanten. Zeker vier van hen, die op 18 oktober hun bluesmuziek in Almelo laten horen, komen uit Amerika, het grote mekka van de blues. Boo Boo Davis, Kevin Burt en ook de acht andere bands staan garant voor echte goede onvervalste bluesoptredens. Voor het hele programma kijk op bockenblues.nl Er is die avond ook een boekje beschikbaar waarop de verschillende locaties met de daar optredende artiest vermeld staan. Wij gaan iets groots neerzetten en proberen dat met beperkte middelen te realiseren. Gelukkig heb ik de medewerking van vele horecaondernemers en ook het contact met Joris Kemps van Hof 88 loopt heel goed,' aldus Robert, die bijvoorbeeld ook goede contacten en medewerking heeft van het Huis van Bewaring, een hotel in de binnenstad dat maar liefst 5 kamers beschikbaar heeft gesteld voor de artiesten. Door al deze hulp en onderlinge samenwerking is het mogelijk dat het festival gratis is en men hoopt dit ook in de toekomst zo te houden. Op deze manier hoopt men Almelo niet alleen voor de eigen inwoners maar voor alle bluesliefhebbers uit het hele land op de kaart te zetten.

Meer berichten