Afbeelding
Foto:

Kinderen knutselen kerstige kaarten

Algemeen

Almelo - Kleine moeite, groot plezier. Die reclameslogan voor het versturen van een kaartje is in deze donkere dagen echt waar. Het Nationale Ouderenfonds begon daarom een kerstkaartenactie waarvoor onder meer welzijnsorganisaties zich konden aanmelden. De verschillende Kinderclubs van welzijnsorganisatie Avedan haakten daar meteen enthousiast op in. Het Ouderenfonds stelde vijftig kaarten beschikbaar, maar de jonge deelnemers maakten er maar liefst tweehonderd met de beste wensen voor kerst en het nieuwe jaar. Op de foto’s zijn Elaysa (links) en Yaliza er druk mee bezig. De deelnemers van de Wijkkamers van Avedan werden met zo’n handgemaakte kerstwens blij gemaakt.

De verkoop van kerstkaarten is ook in winkels dit jaar groter dan ooit, en vooral eenzame mensen knappen op van het idee dat iemand aan ze heeft gedacht. ‘’Iedereen kan iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Een klein gebaar kan het verschil maken. Extra belangrijk nu mensen zich meer eenzaam voelen’’, zegt Cristel Boom, epidemioloog GGD Twente. De gezondheidsdienst peilde in november weer hoe het met het sociale welzijn van de Twentenaren is gesteld, en dat viel niet mee.

In augustus gaf 45 procent van de Tukkers aan zich eenzaam te voelen, in november was dit opgelopen tot 63 procent. Ook gaf de helft van de deelnemers aan slaapproblemen te hebben. Een kaartje lost die problemen natuurlijk niet op, maar is wel een lichtpuntje in deze tijd.

Foto’s: Avedan

Repareren in Repair Café Windmolenbroek.
Rollator en meer spullen gerepareerd in Noaberhoes 18 uur geleden
Acoustrio komt naar België. (Foto: Ed Step)
Boekenmarkt met muziek bij België 7 mei, 14:02
Het Almelo's Overdag Koor kan zeker nog nieuwe zangeressen gebruiken.
'Het vergt best een beetje scholing' 7 mei, 11:53
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 7 mei, 08:00
Opgave voor de excursies gaat via: windtalmelo@outlook.com.
Natuurhus zorgt voor lezingen en excursies 7 mei, 08:00
Een ontgoochelde Jizz Hornkamp zoekt de fans op. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ontluisterende nederlaag Heracles 6 mei, 15:06
Afbeelding
Bijzondere warming-up Oald Stars 6 mei, 13:55
 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 6 mei, 13:05