Beter Wonen bouwt flink duurzaam

Algemeen

Beter Wonen gaat de komende jaren 67 duurzame eengezinswoningen bouwen in de wijken Nieuwstraatkwartier en Ossenkoppelerhoek in Almelo.

Almelo - De reden voor de bouw is dat 66 woningen worden gesloopt in dezelfde wijken. ‘’Op deze manier draagt Beter Wonen samen met onder meer de gemeente Almelo, Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen en Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering uit Reutum bij aan duurzame woningen in Almelo’’, zo laat Beter Wonen weten.

In de Witvoeten- en Gravenstraat (Nieuwstraatkwartier) maken 54 woningen plaats voor 51 duurzame eengezinswoningen. De sloopvergunning is inmiddels verleend. In de komende weken begint Kamphuis met de asbestsanering om vervolgens de 54 woningen te slopen. Aansluitend beginnen de bouwwerkzaamheden. In 2022 zijn de woningen gereed.

De 51 nieuwe, vervangende woningen zijn allemaal bestemd voor de sociale huur. ‘’Middels een aannemersselectie is gekozen voor een conceptwoning, inclusief ontwerp, van Bramer’’, aldus Beter Wonen. De woningen worden gasloos en er worden zonnepanelen op het dak gemonteerd. ‘’Verder beschikt elke woning over een WKO-installatie en worden alle woningen optimaal geïsoleerd. In elke woning komt op de eerste verdieping een badkamer en drie slaapkamers. Kortom, alle woningen zijn duurzaam, toekomstbestendig en gericht op de sociale huur.’’

In de wijk Ossenkoppelerhoek is Kamphuis begonnen met de asbestsanering en sloop van twaalf woningen. Er worden zestien nieuwe, vervangende woningen teruggebouwd. Het ontwerp van deze woningen is hetzelfde als bij de woningen in de Witvoeten- en Gravenstraat. De sloopwerkzaamheden van de twaalf woningen zijn waarschijnlijk nog voor kerst gereed. De eengezinswoningen worden door Bramer gebouwd op de locatie Frans Halsstraat en het grasveld daarachter (grenzend aan de Jan Steenstraat en de Jan Vermeerstraat). Deze woningen zijn naar verwachting in de tweede helft van 2021 klaar.

Waarom is Beter Wonen bezig met vernieuwingen? ‘’Beter Wonen ziet simpelweg haar naam als haar missie. Onze organisatie is continu bezig met het bijdragen aan een verbeterde woonsituatie en woonomgeving van onze klanten. Dat doen we vanuit het vertrekpunt betrokkenheid. En dat in de breedst denkbare zin. Alleen betrokkenheid bij het hele spectrum van wonen leidt uiteindelijk tot echt, wezenlijk beter wonen.’’

Naam gelijk aan missie

In Nieuwstraat- kwartier en
de Ossen- koppelerhoek

door de redactie

Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 3 uur geleden
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 6 uur geleden
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo gisteren
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01
De Stolpersteine worden gepoetst.
Stolpersteine gepoetst 30 apr, 08:32
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 30 apr, 08:00
Brian de Keersmaecker in actie tegen PEC Zwolle. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles gaat onderuit op bezoek bij PEC Zwolle 29 apr, 17:49