De Lageveldtoer van Ruiten Drie heeft plek voor 800 mountainbikers.
De Lageveldtoer van Ruiten Drie heeft plek voor 800 mountainbikers.

Ruiten Drie blij met Lageveldtoer

Algemeen

De Almelose Toervereniging Ruiten Drie heeft besloten dat de jaarlijkse Lageveldtoer ook dit jaar wordt verreden. Op zondag 11 oktober gaat het sportevenement voor mountainbikers ‘gewoon’ door, althans met inachtneming van de nodige coronamaatregelen. Er is plek voor 800 deelnemers.

Almelo - De editie van zondag 11 oktober moet een toertocht worden die corona proof is.
Dat houdt vooral een ruime opzet in, gecombineerd met versoberde faciliteiten, zo stelt Ruiten Drie. “In een periode dat veel sportevenementen niet doorgaan heeft de Almelose toervereniging Ruiten Drie de handschoen opgepakt om voor de mountainbikers in de regio haar jaarlijkse toertocht te organiseren: De Lageveldtoer, op zondag 11 oktober. De organisatie is echter heel duidelijk: we kunnen dit alleen doen door zeer goed rekening te houden met de corona-maatregelen. Dat betekent vooral een ruime opzet en versoberde faciliteiten. De belangrijkste maatregel: je kunt alleen meedoen als je van tevoren online hebt ingeschreven’’, zegt Edwin Muller, de voorzitter van Ruiten Drie.

Sobere faciliteiten dus. Maar Ruiten Drie verwacht dat dit ruimschoots wordt gecompenseerd door een mooi en uitdagend mountainbikeparcours door het prachtige buitengebied tussen Wierden, Rijssen en Almelo.
Delen van het parcours worden door grondeigenaren speciaal voor de Lageveldtoer opengesteld. “Een mooie kans dus om eens op plekken te fietsen waar je normaal als fietser niet komt’’, zegt Muller.
Deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden van 35, 50 en 70 kilometer.

Volgens Muller is het besluit om de tocht alsnog te organiseren niet lichtzinnig genomen. “We wilden graag iets doen voor de mountainbikers in de regio die al veel tochten afgelast zagen worden. Maar dan wel op een verantwoorde manier’’, aldus Muller. “Wij hebben het geluk dat we voor start en finish gebruik kunnen maken van het Lageveld in Wierden. Dit is een ruime locatie waar we de maximaal 800 deelnemers met gemak kwijt kunnen.’’

Vrijwilligers houden de coronamaatregelen in de gaten, zegt Edwin Muller. “Maar ik zeg er gelijk bij dat we ook van de deelnemers verwachten dat zij ook hun verantwoordelijk nemen. Dit betekent dat ze de 1,5 meter afstand in acht nemen. Meedoen? Dat kan alleen door je in te schrijven via www.ruitendrie.nl/evenementen/lageveldtoer. Wees er snel bij, want vol = vol. De kosten zijn 8 of 10 euro. De start is vanaf Recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur.’’

verantwoordelijkheid

‘we willen graag iets doen voor de mountainbi- kers in de regio’

van de redactie

Daniëlle Aman (links) en Marion Kassenberg.
Huiselijk kinderdagverblijf De Hommel open in Almelo 12 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Trefpunt houdt een thema-avond over vakantiemogelijkheden 18 apr, 18:53
Schilderen in de Schöppe.
Schildersclub Janny Dekkers heeft plekje vrij 18 apr, 13:36
Afbeelding
Almelo Geschiedenis Quiz bij Feijn Lunchen & Lezen 18 apr, 09:47
De organisatie van het festival Vrienden van Almelo Live.
Eerste editie VVAL met vele koren 17 apr, 13:28
Repareren in de Hagedoorn. (Foto: Geert ten Tusscher)
Naaimachine uit WO II bij de Hagedoorn gerepareerd 17 apr, 07:30
Afbeelding
Beelden van Frieda Waanders te zien in Galerie Herengracht 16 apr, 15:59