The Humbugs geven nog een live optreden tijdens de dubbele expositie
The Humbugs geven nog een live optreden tijdens de dubbele expositie (Foto: )

Sigrid Ivo directeur Stadsmuseum

ALMELO - 'Ik zie het als een van mijn belangrijkste taken om dit mooie authentieke museum meer bekendheid te geven. Dat verdient deze parel, maar ook de stad Almelo,' aldus Sigrid Ivo, de directeur van het Stadsmuseum sinds 1 juli jl. 'Ik zag de vacature staan en ben toen eerst een middag Almelo gaan bezoeken en heb ook een kijkje in het museum genomen,' vertelt Sigrid Ivo.

Verzamelaars

De ouders van Sigrid zijn van huis uit verwoede verzamelaars. Daar hoorde ook de tassenverzameling van haar moeder bij, die daarnaast ook antiquair was. De verzameling tassen werd steeds unieker er groter en er werd besloten tot een museum over te gaan. Eerst aan huis in Amstelveen, maar door een grote investering van Henk van de Broek kon een mooi pand de Herengracht om de hoek met het Rembrandtplein worden betrokken. De collectie was inmiddels uitgebreid naar 5000 bijzondere tassen. Sigrid is twaalf jaar directeur van dit bijzondere museum geweest. 'Ik ben drie dagen per week in Almelo, dat betekent dat ik veel zal moeten delegeren, maar met het mooie team aan vrijwilligers moet dat lukken,' geeft Sigrid enthousiast aan.

Om het museum meer bekendheid in Almelo en de hele regio te geven, zou ze graag het team van vrijwilligers versterkt zien. Ook gaat Sigrid contacten leggen met het ROC voor stagiaires. Mensen die een werkervaringsplek zoeken moeten ook een kans krijgen. Ze kunnen zich daarvoor aanmelden via info@stadsmuseumalmelo.nl

Gezamenlijke expositie over beatcultuur

Herinnert u zich de roerige jaren '60 en '70 nog? De jaren waarin de beatmuziek vanuit Amerika naar Nederland overwaaide en dus ook Almelo in zijn muzikale greep hield. Met een gezamenlijke expositie willen Het Huis van Katoen en Nu en het Stadsmuseum Almelo stilstaan bij de pop- en jeugdcultuur uit die periode. Nostalgisten kunnen hun hart ophalen bij de tentoonstellingen in beide musea. Een de tijd van je afzetten tegen de gevestigde orde, rebellie tegen het gezag, de tijd van nozems, hippies en in een later stadium punkers, brommers in het straatbeeld, de flower power beweging, kapsels en de kleding met de opkomst van de mini-jurk, de hotpants en de plateauschoenen. De subculturen komen voorbij met hun muziek, uitgaansgelegenheden en alles wat daarbij hoorde: van brommers, muziekdragers, kapsels tot kleding.

In de expositie is de Beatlejurk, speciaal gemaakt van stof bedrukt met afbeelding van de Beatles, te zien. Van 5 oktober t/m 26 januari kun je het allemaal bewonderen in het Stadsmuseum Almelo. De expositie belooft een feest der herkenning te worden voor iedere Almeloër die in de roaring sixties and seventies is opgegroeid. Wie beide exposities bezoekt, krijgt een compleet beeld van een even onrustige als baanbrekende periode.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden