De dames Clara, Sonja en Babbette zijn echte liefhebbers van vintagekleding
De dames Clara, Sonja en Babbette zijn echte liefhebbers van vintagekleding (Foto: )

Vintage & more, een groeiend begrip

ALMELO - Op zondag 13 oktober wordt voor de derde keer een Vintage & more beurs gehouden in het Stadslab op het Indiëterrein. Iedereen kan die zondag weer naar hartenlust van 12.00 uur tot 17.00 uur rond struinen tussen de stands met tweedehands kleding. Brocantewinkel Wilhelmina & Juul en collega Vintage & Dots zorgen voor extra nostalgie met allerlei snuisterijen, serviezen, kunst en schilderijen. Op het buitenterrein worden de bezoekers met enkele oldtimer auto's verrast. De muzikale omlijsting is in handen van improvisatiepianist Guido Spannenburg.

Groot succes

Harry en Sonja Becker van de Roode Molen zijn de grote aanjagers achter dit steeds populairder wordende gebeuren.De eerste editie in oktober vorig jaar was meteen een groot succes. Ongeveer 800 belangstellenden vonden toen de weg naar de Vintage & More beurs.

Afgelopen voorjaar werd de tweede beurs gehouden en het was wederom een fantastisch gebeuren. Meer dan 1000 bezoekers uit Almelo en omstreken kwamen een kijkje nemen op dit evenement.

Ook voor deze editie zijn de verwachtingen op een grote opkomst hoog. 'Als dat zo doorgaat moeten we uitkijken naar uitbreiding van de beursvloer,' geeft Harry Becker met een grote glimlach aan. Een groot deel van de vaste bezoekers weet ondertussen wat ze kunnen verwachten van deze beurs, die voor het grootste deel bestaat uit dezelfde standhouders als in het voorjaar.

'Een succesformule moet je niet zo snel veranderen,' aldus Harry. Er is dit keer weer een standhouder uit Delden en Essie first class second hand uit Borne is voor het eerst op Vintage & More aanwezig.

Winkel tweedehands kleding

Net als bij de voorgaande Vintage & more beurzen zijn alle vier Almelose winkels in tweedehands kleding vertegenwoordigd. De Roode Molen, Amélie, Diva's en de Stokroos staan ook deze keer ieder met een eigen stand en eigen stijl op de beurs. De een is wat meer van de stijlvolle kleding, de ander gaat voor echt iets aparts en origineels. Maar voor al deze zaken kun je gerust stellen dat ze voor kwaliteit staan.

In deze tijd waarin iedereen spreekt van duurzaamheid, past tweedehands kleding helemaal. Waarom zou je die jas, die bijzondere jurk of trui geen tweede leven gunnen? Wat is er mooier dan een prachtig kledingstuk te scoren voor een leuk prijsje en daarbij ook nog te weten dat je iets unieks in handen hebt. Ook geeft het een goed gevoel dat je met de kleding die eigenlijk veel te goed is om zo maar weg te doen een ander weer blij kunt maken.

Dus neem zondag 13 oktober een kijkje in het Stadslab op het Indiëterrein. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur kunt u weer prachtige items scoren.

Meer berichten