Op deze koopzondag wordt het een vrolijke boel in de Almelose binnenstad waar alle drie de podia genoemd zijn naar een sponsor
Op deze koopzondag wordt het een vrolijke boel in de Almelose binnenstad waar alle drie de podia genoemd zijn naar een sponsor

Shanty- en seasongsfestival De Oostvaarders

Algemeen

ALMELO - Eens per twee jaar organiseert het shantykoor De Oostvaarders in de binnenstad van Almelo een groot opgezet shanty- en seasongsfestival. Verschillende grote andere koren nemen deel. Nu in 2018 is het weer zover en wordt er gezongen op drie podia in het centrum. Het gebeurt allemaal op (koop)zondag 27 mei vanaf 12.30 uur.

Podia

Het hoofdpodium staat op de Koornmarkt en daar zullen De Oostvaarders optreden samen met de Loo- en Drostensingers uit Dalen in Drenthe. Tegenover de fontein bij Talamini staat een podium waarop De Stuyvesant Sailors uit Wolvega gaan zingen samen met de Schuytenvaerders uit Tubbergen. Op het Marktplein bij het terras van Nielz staat een podium dat plaats biedt aan Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo en aan de internationale inbreng in dit gebeuren, het Gronauer Shanty Chor uit Duitsland. Het Marktplein wordt tevens ingericht als kinderspeelplein waarop een groot springkussen komt te staan en waar de jeugd kan deelnemen aan verschillende activiteiten. Almelo Events is daar de coördinator van.

Tientallen vrijwilligers van de Oostvaarders maken dit spektakel mogelijk en tal van sponsoren dragen hun steentje bij. Het koor, onder leiding van Hans Visschedijk, heeft weer een prachtig repertoire ingestudeerd. Voor Visschedijk is dit het laatste concert dat hij gaat dirigeren met de Oostvaarders. Hij heeft te kennen gegeven vanaf 1 juni na vijf jaar trouwe dienst, te willen stoppen. Er is nog geen vervanger voor hem gevonden. Kandidaten kunnen zich melden bij de voorzitter van de Oostvaarders, Anton Pots tel. 0546-865787 of e-mail antonpots@gmail.com. Naast de dirigent worden de Oostvaarders begeleid door een zevenmans combo onder leiding van gitarist Anton Visscher. Vier accordeonisten Harry Jansen, Jan Kamp, Ben Schutte en Albert Doorten. Basgitarist is Rien Bussscher en drummer Hennie ten Berge.

Vanaf 11.00 uur worden de koren ontvangen in het Theaterhotel waar ze worden welkom geheten door de nieuwe voorzitter van De Oostvaarders Anton Pots. Voor iedereen is er koffie met krentenwegge waarna men begint met een gezamenlijk lied van alle koren. Daarna is het vertrek naar het hoofdpodium waar het festival om 12.30 uur geopend zal worden door de burgemeester Arjen Gerritsen. De koren begeven zich vervolgens naar het eigen podium, waar het festival om 13.00 uur begint. Om 17.00 uur wordt het festival afgesloten waarna de koren op hun eigen podium gezamenlijk nog een lied zingen.

Op deze koopzondag wordt het een vrolijke boel in de Almelose binnenstad waar alle drie de podia genoemd zijn naar een sponsor

Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 15 uur geleden
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek 1 mei, 12:33
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19