V.l.n.r. Auke de Boer (Roparun), Nel Nienhuis en Maike ten Duis (inloophuis ZGT)
V.l.n.r. Auke de Boer (Roparun), Nel Nienhuis en Maike ten Duis (inloophuis ZGT) Foto: Marion Wesselink

Goede doelenavond van de Roparun zorgt voor blije gezichten

Algemeen

ALMELO - Stichting Evenmens, het inloophuis in het ZGT en de afdeling oncologie van het ziekenhuis waren blij met de gulle giften die ze via de stichting Roparun binnen kregen. De Almeloopers hadden een prijs van 25.000 euro verdiend als tweede doorkomststad bij de Roparun tijdens het Pinksterweekend in 2017. In totaal werd bijna 33.000 euro aan giften verdeeld. Het werd een bewogen avond in de raadzaal van het stadhuis, waarvoor ook een speciale delegatie van de Roparun uit Rotterdam was gekomen. Gastvrouw Irene ten Seldam en teamcaptain van de Almeloopers, Ben Kamphuis, gaven de nodige toelichting. Een filmpje over de Roparun en ook een prachtig lied, dat gemaakt was door Peter Schoof, zorgden ervoor dat iedereen even stil viel en het was een hele mooie weergave van het bijzondere doel waar de Almeloopers zich voor inzetten.

De stichting Evenmens, een organisatie die op vrijwillige basis zorg en ondersteuning biedt aan mensen met kanker kreeg 742,46 euro voor de aanschaf van drie ‘vlinderkoffers’ die gebruikt kunnen worden om mensen te ondersteunen in de palliatieve of terminale fase. De koffer kent verschillende materialen die zowel voor kinderen als ouderen zijn in te zetten. Ina Vermissen nam de Cheque in ontvangst.

Nel Nienhuis kreeg een cheque van 12.000 euro voor het inloophuis binnen het ZGT. ‘Het inloophuis gaat nog voor de zomer haar deuren openen,’ verzekerde Maike ten Duis. Ze is sinds 1 maart de nieuwe coördinator voor het inloophuis. Ze heeft de plannen al bijna helemaal rond. ‘Het wordt echt heel laagdrempelig, met passende, sfeervolle meubelen, maar toch ook wel een beetje praktisch. Hopelijk dat velen er fijne lotgenotencontacten vinden en een luisterend oor, waarvoor we vrijwilligers deskundigheidstrainingen gaan geven.’

De oncologieafdeling van het ZGT kreeg twee bijzondere hoofdhuidkoelers met zeven speciale kappen die ervoor zorgen dat tijdens een chemokuur de haaruitval tot een minimum beperkt blijft. Men heeft inmiddels hele goede ervaringen met een hoofdhuidkoeler. Monique Matthijzen mocht hiervoor een cheque van maar liefst 19.650 euro in ontvangst nemen.

Aan het eind refereerde Ben Kamphuis nog even aan twee grote evenementen die er aan staan te komen. Fit for Almeloopers op zaterdag 24 maart en de veiling met de mogelijkheid tot een etentje na afloop op zondag 25 maart. De opbrengst van beide evenementen gaat naar de Roparun en vinden plaats in de Javatoren. Voor meer info zie www.almeloopers.nl

JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 23 uur geleden
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00
René Maarleveld (links) en Rein Vos van Avezathe.
Roeiers Amycus blij met hun locatie 13 mei, 18:01