Ank le Noble is al jaren het grote brein achter de Theaterroute
Ank le Noble is al jaren het grote brein achter de Theaterroute (Foto: )

Organisator Ank le Noble: Theaterroute is een echte traditie

ALMELO - 'Ik weet echt niet meer precies de hoeveelste editie van de Theaterroute dit is, maar ik denk dat er ondertussen wel twintig keer een Theaterroute is geweest in Almelo,' vertelt Ank le Noble. Zij is het grote brein en initiator achter deze route. Op zaterdag 28 september begint om 17.00 uur de editie van 2019. Er kunnen bij de bibliotheek nog vouchers gekocht worden. Op het formulier kan men dan de voorkeuren aankruizen en weer inleveren bij de bieb. Of een voorkeur gehonoreerd wordt is afhankelijk van volgorde van binnenkomst.

Er is inmiddels een hele schare aan trouwe deelnemers aan de Theaterroute, die steevast op de laatste zaterdag in september plaats vindt. Naast die vaste groep komen er ook elke keer weer nieuwe theaterliefhebbers bij. 'Ik kreeg een mailtje van een mevrouw die niet alleen zichzelf inschreef, maar ook haar dochter en schoonzoon uit Zwitserland, die speciaal overkomen,' laat Ank le Noble enthousiast weten. Ze verwacht ook dit jaar rond de vierhonderd deelnemers. Er zijn 14 voorstellingen waaruit men kan kiezen. De artiesten komen veelal uit Amsterdam en omgeving en zijn doorgewinterde profs, zoals Maarten Spanjer, Kees van Amstel en Peter Lusse. Ze hebben de nodige kwaliteit in huis, maar ze moeten wel betaalbaar blijven,' aldus Ank. 'Nu is het aan mij om goed in te schatten welke voorstellingen het meest worden gekozen, dat is elke keer best spannend. Heb ik het goed gezien?', geeft Ank aan. Ze heeft in de loop der jaren de nodige ervaring opgedaan in de theaterwereld. Ze werkte destijds voor het Theaterhotel en heeft daar heel veel gehoord en gezien in de showbizz.

Voor de editie van 2019 heeft ze meerdere vaste adressen waar opgetreden wordt, zoals het Theaterhotel, Stadsmuseum, Hof 88 en de bieb. Natuurlijk zitten er ook weer enkele kleinere plekjes bij. Dit jaar zijn er zelfs twee nieuwe huiskamers bijgekomen op het Indiëterrein. Toen Ank destijds met de Theaterroute begon was het echt de eerste in Nederland. Inmiddels wordt er op veel plaatsen iets dergelijks georganiseerd. Ank Le Noble organiseert dit vrijwel in haar eentje. Het kost haar vele uren, vooral in september. Gelukkig krijgt ze veel steun, vooral vanuit de bibliotheek. Daags voor de route is ze samen met twee vriendinnen bijna de hele dag bezig met het vullen van enveloppen en andere last minute klusjes. 'Elke keer weer reuze gezellig en zolang ik hier nog van geniet, ga ik nog wel een paar jaar door,' laat ze weten.

Meer info vindt u op www.theater-enroute.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden