Saskia en Albin Rikkerink hebben een schat aan ervaring in het slagersvak, ze hebben niet alleen oog voor het vlees, maar ook voor het vee
Saskia en Albin Rikkerink hebben een schat aan ervaring in het slagersvak, ze hebben niet alleen oog voor het vlees, maar ook voor het vee (Foto: )

Slagerij Rensink richt pijlen op Almelo

ALMELO - 'Wij merken in onze slagerij in Borne dat er een terugloop van slagerijen in Almelo is en wij willen graag meewerken om ook Almelose klanten te laten profiteren van een lekker stuk ambachtelijk vlees, een salade of een maaltijd, die in onze eigen slagerij is bereid,' aldus Albin Rikkerink. Sinds een jaar is hij samen met zijn vrouw Saskia eigenaar van Keurslagerij Rensink in het centrum Borne, dat meer dan een eeuw een begrip is in de Bornse gemeenschap.

Overname

Saskia is ruim dertig jaar werkzaam bij Keurslager Rensink in Borne. Ze heeft het slagersvak in al zijn facetten in de afgelopen jaren heel goed leren kennen. Haar man Albin komt uit een echte slagersfamilie en heeft ruim dertig jaar ervaring in de slagerswereld. Albin heeft zich met name gespecialiseerd in hoogwaardig rundvlees. In de slagerij in Borne wordt alles op ambachtelijke wijze bereid. Het vlees en ook de verschillende groenten komen van het Twentse land.

De heer Rensink is in 1918 de slagerij gestart. Hij moest om gezondheidsredenen stoppen. Hij had geen opvolger en dat bood aan Saskia en Albin Rikkerink de kans om de slagerij voort te zetten. 'Wij gaan door onder de naam Rensink, want dat is nu eenmaal een begrip, maar natuurlijk geven wij weer een geheel eigen accent aan de zaak. Als ik een koe was geweest, dan zou ik blij zijn dat ik bij Keurslager Rensink over de toonbank zou gaan, want dat betekent dat ik een goed leven heb gehad,' zegt Albin met een glimlach. In de zaak hangt ook een spreuk waarin hij zich heel goed kan vinden. 'Het leven is te kort om niet goed te eten'.

Groot assortiment

Mensen kunnen terecht voor een lekker ambachtelijk stukje vlees, maar ook is er een groot assortiment aan salades en maaltijden. Voor een feestelijke gelegenheid is de klant er ook aan het goede adres. De barbecuetijd is een beetje ten einde, maar voor producten op de winterbarbecue of een gourmetschotel kan men zeker terecht.

Kant en klaar

Saskia en Albin Rikkerink wonen zelf op het Nijrees in Almelo. Ze kennen de stad goed. Ze hebben gemerkt dat door het vertrek van verschillende slagerijen in hun plaats mensen een echte ambachtelijke slager missen. Naast de verschillende vleesproducten missen vooral ouderen de kwalitatief goede kant en klaar maaltijden. Deze worden bij slagerij Rensink gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder allerlei toevoegingen. 'Wij kunnen deze maaltijden ook bezorgen in Almelo wanneer het voor mensen om wat voor reden dan ook niet meer lukt deze zelf te halen of te bereiden,' aldus een enthousiaste en gedreven Albin Rikkerink. 'Bent u minder mobiel? Dan komen we graag naar u toe. We wonen zelf in Almelo, dus dat moet makkelijk te combineren zijn.'

Voor meer informatie kijk op de website www.rensink.keurslager.nl of mail naar info@rensink.keurslager.nl of bel naar 074- 2661593.

Meer berichten