V.l.n.r.: Hans Brouwers, Diane Stielstra, Astrid Vogelaar, Henri Timmermans, Herbert Halfweg en Leidy Meijer (op de foto ontbreekt Fred van der Horst)
V.l.n.r.: Hans Brouwers, Diane Stielstra, Astrid Vogelaar, Henri Timmermans, Herbert Halfweg en Leidy Meijer (op de foto ontbreekt Fred van der Horst) (Foto: Marion Wesselink)

Menzis Almelo Allee zet jong en oud in beweging

ALMELO - Op zondag 29 september wordt al weer voor de zesde keer de Menzis Almelo Allee gehouden. Was het evenement vorig jaar al ruimschoots geslaagd met ruim 1200 deelnemers, dit jaar hoopt de organisatie dit aantal toch nog weer te kunnen overtreffen. Daarvoor heeft men met de nodige ervaring van de vorige edities nog weer extra aanpassingen gedaan die het mogelijk maken om nog meer lopers, fietsers en wandelaars op een hele prettige manier door de Almelose binnenstad te loodsen, maar ook door het prachtige platteland dat er rond Almelo is gelegen. Herbert Halfman is binnen de Menzis Almelo Allee de grote aanjager wat betreft het hardloopgebeuren. Dit jaar starten de hardloopwedstrijden in de Gravenallee ter hoogte van het Rogmanspark. 'Alle verschillende loopafstanden kennen een eigen parcours, waardoor niemand in elkaars vaarwater hoeft te komen,' aldus Herbert.

Fiets

Leidy Meijer heeft de verantwoording over het fietsgebeuren. 'We zijn na het evenement van vorig jaar gelijk op zoek gegaan naar een nieuwe route en kwamen daarbij de verschillende herfsttinten tegen. We hebben toen besloten om voor dit jaar zoveel mogelijk bos in de route op te nemen. De eerste herfstkleuren laten zich nu al weer zien. Dat komt dus heel mooi uit.'

Voorzitter van de Menzis Almelo Allee is Hans Brouwers. Hij heeft er alle vertrouwen in dat deze editie weer prima gaat verlopen. Hij kreeg onlangs nog een telefoontje van een begeleider van mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal cliënten gaat deelnemen aan het evenement. Ze zijn inmiddels een trainingsprogramma gestart bij Obifit en het voornemen is ook op langere termijn te blijven trainen. 'Mooi toch? Hier gaat het om. Mensen laten genieten en in beweging brengen.'

Obifit bedrijvenloop

De Obifit bedrijvenloop is ook een onderdeel van de Menzis Almelo Allee. Deze neemt een belangrijke plaats in en vele bedrijven uit Almelo en omgeving hebben de afgelopen jaren al deelgenomen. Meestal in een speciale teamoutfit. Een scootmobieler kan ook prima deel nemen aan de fietsafstand van 20 kilometer.

Sponsoren en vrijwilligers

Er zijn ruim 100 vrijwilligers met de meest uiteenlopende taken. Bij de inschrijving, bij de start, langs de routes, op de verschillende stempelposten, bij het uitdelen van stukken fruit en nog veel en veel meer.

Zie voor het complete artikel het Almelo's Weekblad van deze week.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden