Een stevige klim tijdens de route in Duitsland
Een stevige klim tijdens de route in Duitsland

‘Wielerklassieker’ Hel van Twente

Algemeen

ALMELO - Op woensdag 17 mei organiseert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie voor de 29e keer het jaarlijkse wielerevenement de ‘Hel van Twente’. Deelnemers kunnen zich vooraf met korting inschrijven via www.ruitendrie.nl of tegen normaal tarief op de dag zelf. De start is tussen 08.30 en 09.30 uur vanaf het sportpark Schelfhorst. Met zo’n 1100 deelnemers is het de grootste midweekse toertocht van Nederland. In 2016 bekroonde de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) deze toertocht met de maximale drie sterren en het predikaat ‘klassieker’.

Nieuwe pauzeplaats in Ootmarsum

De Hel van Twente heeft volledige uitgepijlde afstanden van 60, 100 en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Deze editie kent een nieuwe pauzeplaats, als laatste post voordat de wielrenners aan hun laatste loodjes beginnen: Camping De Witte Berg in Ootmarsum. Hier richt Ruiten Drie samen met Sportvoedingwebshop.com een pauzeplaats in voor de broodnodige bevoorrading.

Faciliteiten

Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche –en kleedruimten. Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging.

Een uitdaging voor elke toerfietser

De ‘Hel’ kent een afwisselend parcours door de mooiste delen van Twente en de Grafschaft Bentheim. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met drie verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser. De routes zijn te downloaden via www.ruitendrie.nl.

Fiets veilig

De toertocht wordt georganiseerd op basis van de NTFU-reglementen. Veiligheid staat voorop, de geldende verkeersregels in Nederland en Duitsland worden gerespecteerd en uiteraard is het dragen

van een helm een vanzelfsprekendheid.

Toerfietsen voor dames en heren

Ruiten Drie is er voor racefietsers en mountainbikers die samen met andere toerfietsers de toerfietssport willen beoefenen. De vereniging biedt aan dames en heren trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op het niveau en de ambities van de leden. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een MTB- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.

De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 2 uur geleden
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 19 uur geleden
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 21 uur geleden
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 21 apr, 10:31
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 20 apr, 13:51
Tweedaagse workshop tekenen in het Krikkenhaar.
Rob Koenders geeft tweedaagse workshop 20 apr, 10:35