Shantykorenfestifal in het Beeklustpark

Algemeen

ALMELO - Op zondag 2 september vindt weer het jaarlijkse Shantykorenfestival plaats in het Beeklustpark. Dit jaar wordt er opgetreden door drie koren: De Schellevissen uit Almelo, de Rundezangers uit Emmer-Compacuum en de Oostvaarders uit Almelo. Het repertoire bestaat uit moderne en Oud-Hollandse liederen over de zee en de rivieren, die zij meerstemmig en in verschillende talen zingen.

De Schellevissen staan bekend om hun enthousiasme en weten als geen ander telkens weer voor een gezellige sfeer te zorgen. Het koor staat onder de professionele leiding van Andrea Klooster. De muzikale begeleiding is in handen van de accordeonisten Lucy Bos, Harry Jansen en Alexander Schoemaker en gitarist Pierre Wolters. De naam Rundezangers is afgeleid van het riviertje dat in vroeger tijden door het uitgestrekte veengebied van Zuidoost Drenthe stroomde. Onder de bezielende leiding van dirigent Jan Platje verzorgen de Rundezangers jaarlijks een groot aantal optredens in de Noordelijke Provincies en Duitsland.

De Oostvaarders bestaan uit 60 zingende leden die worden begeleid door een zeven mans combo. Op dit moment zijn de Oostvaarders op zoek naar een nieuwe dirigent. “Beroemd” is het koor door de vertolking van een aantal Ierse ballets, die het koor meerstemmig voor het voetlicht brengt. Het koor is in tien jaar tijd niet alleen in omvang gegroeid maar ook in kwaliteit. Zij zullen zondagmiddag 2 september op weergaloze wijze het Shantykorenfestival afsluiten. Beeklustpark Almelo, zondag 2 september, aanvang 14.00 uur, entree gratis.

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 16 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 18 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48