V.l.n.r. Lucas Lombears, Ton Golstein en Arjen Gerritsen
V.l.n.r. Lucas Lombears, Ton Golstein en Arjen Gerritsen

Burgemeester opent Centrum voor Herstel en Re-integratie PI Almelo

Algemeen

ALMELO - Burgemeester Arjen Gerritsen van de gemeente Almelo opende woensdag 30 mei samen met gevangenisdirecteur Ton Golstein het Centrum voor Herstel en Re-integratie in de penitentiaire inrichting Almelo. Met deze voorziening binnen de gevangenismuren kan er nog meer aandacht worden gegeven aan herstel en re-integratie. Twee belangrijke zaken voor gedetineerden om na hun detentie weer volwaardig deel uit te kunnen maken van de maatschappij. Het Centrum voor Herstel en Re-integratie heeft een prominente plek binnen de muren van PI Almelo. ‘Het moet het hart van onze inrichting worden’, zegt directielid Anousjka Talen. ‘Een plek voor gedetineerden en personeel, maar ook voor onze ketenpartners die gedetineerden kunnen helpen en begeleiden bij hun resocialisatie en herstel.’

Informatiemarkt

Aansluitend aan de opening van het Centrum voor Herstel en Re-integratie werd binnen PI Almelo een informatiemarkt gehouden voor gedetineerden. Op de markt waren zo’n dertig organisaties en instanties vertegenwoordigd die gedetineerden kunnen helpen op het gebied van wonen, opleiding, werk, zorg, herstel richting slachtoffers en schulden- en verslavingsproblematiek. Gedetineerden konden bovendien alvast kennismaken met het pas ingerichte Centrum voor Herstel en Re-integratie door deel te nemen aan enkele workshops.

Zanger Brace

Reynaldo Adames was niet de enige ex-gedetineerde die naar de PI Almelo kwam om een bijdrage te leveren aan de opening van het Centrum voor Herstel en Re-integratie en de informatiemarkt. Ook zanger Brace was uitgenodigd. Hij zat in 2010 bijna een jaar vast wegens een geweldsdelict. Nu kwam hij terug naar de gevangenis om met een aantal raps en inspirerende teksten de bewoners van PI Almelo te inspireren hun tijd van detentie zo goed mogelijk door te komen en iets te maken van hun leven.

Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 40 minuten geleden
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 3 uur geleden
Het projectkoor van Toonkunst Almelo verzorgt een herdenkingsconcert.
Bijzonder 4 mei concert in basiliek gisteren
'Hoog bezoek' op het Erasmus.
Erasmus: 'hoog bezoek' 1 mei, 08:39
ALMELO (NED): WIELRENNEN: 27 APRIL
Foto gemaakt tijdens de Koningsdag Ronde van Almelo
Emiel Jansman wint Koningsdagronde Almelo 30 apr, 14:45
Afbeelding
Vele activiteiten bij Actief Almelo 30 apr, 12:19
Muziek met Koningsdag. Kringloopwinkel WaWollie is ook present.
Inschrijving open voor 'Kleedje' op Oranjemarkt 30 apr, 10:01
De Stolpersteine worden gepoetst.
Stolpersteine gepoetst 30 apr, 08:32