Afbeelding

Almelo in wintersferen!

Algemeen

ALMELO - Twee dagen volop kerstsfeer in de binnenstad van Almelo. Gezellig de kerstinkopen doen en genieten van het kerstprogramma op het kerstplein ‘De Koornmarkt’ in hartje Almelo. Stichting Almelo Events heeft een zeer aantrekkelijk kerstprogramma samengesteld, waarin van alles te beleven valt voor jong en oud. Kerstplein ‘De Koornmarkt’ kenmerkt zich door een reusachtige verlichte kerstboom en een kerstrad. Op beide dagen is een fotograaf aanwezig om de bezoekers op de foto te zetten, onder de kerstboom, met de figuren uit de kerstparade of in het kerstrad. Het kerstrad is nieuw dit jaar en doet ons herinneren aan de jaren, waarin dit het beeldmerk was van Winterwonderland Almelo. Het kerstrad draait op beide dagen. Het plein wordt verder aangekleed met zes gezellige kersthuisjes. In deze kersthuisjes kan men allerlei artikelen kopen voor de kerstperiode. ‘Wilhelmus’ zorgt voor curry- en Bratwurst, Apfelstrudel en Reibekuchen, als ook voor de glühwein of warme chocolade. Winters Almelo op het kerstplein De Koornmarkt en in het centrum van Almelo.

Kerstparade

Zaterdag 16 december en zondag 17 december van 12.00 tot 17.00 uur wordt de grote kerstparade gehouden. Een lange optocht met de kerstman, de kerstvrouwtjes, de engelen op stelten en verder diverse personages uit de verschillende Disneyverhalen. Zo zal Assepoester in haar eigen koets meerijden, Belle en het Beest, Mickey en Minie Mouse, Goofy, Donald Duck, Alladin, Winnie de Poeh en Tijgertje, de zeemeermin, Alice uit Wonderland en Doornroosje. De hele stoet bestaat uit drie koetsen en een oldtimer. Tijden waarop de parade op beide dagen plaats vindt, zijn: 13.00 uur, 14.30 uur, 16.30 uur. De tour om 16.30 uur is op beide dagen een verlichte parade. De routes van de parade staan op de Koornmarkt vermeld. Op de Koornmarkt zullen Anna & Elsa voorlezen uit het ‘Frozen’ boek. Dat doen ze op de volgende tijden: zaterdag en zondag om 12.30 uur, om 14.15 uur en om 15.45 uur. Op beide dagen is er ook live muziek op de Koornmarkt, waaronder een optreden van de Koninklijke Almelose Harmonie en van de opleiding Podium Academie van het ROC van Twente. Het kerstplein De Koornmarkt is de plek, waar jong en oud in de stemming komt van de gezellige kerstdagen. Van harte welkom!

 Declan Trezise wint, voor Oded Kogut en Coen Vermeltfoort. (Foto: Herbert Huizer)
Australiër Declan Trezise wint Ronde van Overijssel 4 minuten geleden
Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 5 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 23 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen gisteren
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46