Janny Stegink en Astrid Vogelaar bij de finish van wandelaars en fietsers van de Menzis Almelo Allee
Janny Stegink en Astrid Vogelaar bij de finish van wandelaars en fietsers van de Menzis Almelo Allee (Foto: Marion Wesselink)

Menzis Almelo Allee, is ook fietsen en wandelen

ALMELO - Op zondag 29 september wordt het straatbeeld in Almelo en omgeving voor de zesde keer bepaald door de Menzis Almelo Allee. Naast de verschillende hardloopactiviteiten is er ook de mogelijkheid om wandelend of op de fiets aan het evenement deel te nemen. 'Daarmee wordt de basisdoelstelling 'het verbinden van stad en platteland' meer dan recht gedaan,' geeft Astrid Vogelaar aan. Samen met Janny Stegink en nog drie mensen neemt zij de organisatie van het wandelgedeelte voor haar rekening.

Wandelen

Er zijn verschillende wandelafstanden waaraan iedereen die zich in schrijft kan deel nemen. De 1,8 vindt voor het eerst plaats en deze tocht is zoveel mogelijk hobbelvrij gemaakt, zodat iemand in een rolstoel of met een rollator ook zonder problemen aan de tocht kan deelnemen. Rolstoelers zullen wel zelf voor een duwer moeten zorgen. 'Mensen met een rollator krijgen onderweg genoeg de ruimte om even uit te rusten tijdens de tocht, waarbij de rollator prima als zitje kan dienen,' geeft Astrid aan. De wandeltochten van 5 en 10 kilometer worden echte belevingstochten. Er wordt gestart vanaf het Theaterhotel en alle wandelaars aan deze afstanden worden met busjes vervoerd naar een prachtige plek van waaruit men terug wandelt richting Almelo. 'We hebben dit jaar 6 busjes met chauffeurs die continue heen en weer pendelen met wandelaars, waardoor wachten tot een minimum beperkt blijft,' aldus Astrid. Het zijn leuke gezinstochten en kinderen tot 12 jaar mogen gratis deel nemen. De wandelaars komen onder andere door het 'moddergat', en ook op boerenerven,' geeft Jenny Stegink van de Almelose Wandel Kring aan. Zij heeft een schat aan wandelervaring en kent de mooiste plekjes. Ze heeft mee geholpen de routes uit te zetten. De wandelafstand van 20 kilometer wordt dit jaar voor het eerst gehouden en is vooral voor de doorgewinterde wandelaars. De Menzis Almelo Allee is sinds dit jaar lid van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland). De tocht staat nu op de site van Wandel.nl en volgend jaar wordt deze ook opgenomen in een speciaal boekje. De wandelaars gaan eerst door het bos en daarna de boer op. Mensen die lid zijn van de KWBN krijgen een extra euro korting, als ze hun pasje mee nemen. Tijdens de tocht zijn er drie rustmomenten.

Fietsen

Er zijn ook mogelijkheden om op de fiets mee te doen aan de Menzis Almelo Allee. Leidy Meyer is de coördinator van het fietsgebeuren. Er zijn twee prachtige Smit Profile fietstochten uitgezet van 20 en van 42 kilometer. De route van 20 kilometer is ook goed te rijden met een scootmobiel. Men komt onder andere langs de Doorbraak en de Bolkshoek. De route van 42 kilometer gaat ook via de Doorbraak, maar dan verder naar Deldenerbroek, het landgoed Rheins en nog veel meer.

Wie de Menzis Almelo Allee wandelend of fietsend wil beleven wordt verwezen naar de website www.almeloallee.nl Hier kan men alle nodige informatie vinden over kosten en aanvang van het evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden