Foodcamp is een primeur in Almelo, meld je nu aan
Foodcamp is een primeur in Almelo, meld je nu aan (Foto: )

Happen en rennen tussen de melkkoeien

ALMELO - Op vrijdag 20 september van 15.30-18.00 uur kunnen kinderen en hun ouders gezonde streekgerechten maken en proeven samen met lokale topkok Eric van Veluwen. Bovendien wordt alles bereid met minder suiker en zout. Kinderen en ouders mogen helpen met de bereiding in de foodtrailer met verse ingrediënten die ze zelf oogsten op de boerderij.

Eric van Veluwen: 'Als biologische kok wil ik mensen graag verrassen door de variatie aan mooie, pure smaken. Dit is ook de rode draad van mijn kookboeken. Goed eten heeft geen kunstgrepen nodig. Niet alleen omdat de smaak de pan uit vliegt, maar ook uit principe. Tijdens de foodcamp gaan we koken met smaakvolle producten van de boerderij.'

De Foodcamp vindt plaats bij melkveebedrijf Baak Janmaat op landgoed Almelo, vlakbij Huize Almelo. Boerin Hetty Baak neemt de deelnemers mee over haar boerderij en laat van de kalfjes tot de melkkoeien zien wat er voor nodig is om melk, vlees n eieren op dit bedrijf te produceren. 'Wij vinden het belangrijk om te laten zien waar het eten vandaan komt en wat er voor nodig is om dit op een verantwoorde manier te produceren,' aldus Hetty Baak Janmaat.

Femke Keupink van Sportbedrijf Almelo zet kinderen en ouders letterlijk in beweging tijdens een kind-ouder farm bootcamp op en rond de boerderij: 'We gaan de bootcamp op een toegankelijke manier geven. Zo willen we het voor iedereen mogelijk maken om mee te doen. De locatie en de combinatie van kinderen met ouders is niet alleen heel leuk, maar ook waardevol. Naast het actief bezig zijn in de buitenlucht, geeft het bewegen in groepsverband veel plezier. De combinatie met voeding maakt het uniek.' Ook Jumbo Almelo ondersteunt graag een gezonde leefstijl en levert aanvullende producten voor het kookonderdeel van de Foodcamp. Ze organiseerden een 'teken je favoriete eten' kleurplaatactie in de winkel. De winnaars van de kleurplaatactie worden binnenkort bekend gemaakt en mogen samen met hun vader of moeder gratis naar de Foodcamp.

Meer info op www.lekkerboer.nl/foodcamp. Vol is vol.

Meer berichten