V.l.n.r. Herbert Halfweg, Evert Draaijer, Ben Hulshof en Agnes Mentink van Almelo Allee
V.l.n.r. Herbert Halfweg, Evert Draaijer, Ben Hulshof en Agnes Mentink van Almelo Allee

Almelo Allee ligt op koers

Algemeen

ALMELO - ‘Er moet natuurlijk nog van alles geregeld worden, maar in grote lijnen staat Almelo Allee klaar voor de ontvangst van de vele hardlopers, wandelaars en fietsers,’ laat Evert Draaijer, een van de bestuursleden van de Almelo Allee weten. Een warm welkom is er ook voor scootmobielrijders en rolstoelgebruikers. Voor hen is geregeld dat ze op passende ondergrond voor uit kunnen. Kortom, iedereen in beweging op zondag 24 september. Alle deelnemers vertrekken op die zondag vanaf het Theaterhotel. Daar is één uitzondering op en dat zijn de scootmobielrijders, handbikers en rolstoelgebruikers die aan de 7 kilometertocht meedoen. Zij vertrekken met hun begeleiders vanaf natuurvriendenhuis Krikkenhaar in Bornerbroek om vandaar uit een mooie tocht te maken door de natuur, uiteindelijk komen ze net als iedereen terug bij het Theaterhotel. Via Plus Almelo kan men in de voorverkoop zich inschrijven voor de prachtige fiets- en wandeltochten.

Na de vorige editie van de Almelo Allee is er uitgebreid geëvalueerd. Velen hadden hun op en of aanmerkingen ingestuurd. Het bestuur heeft hieruit lering getrokken en er zijn een aantal grotere en kleinere aanpassingen gedaan. Zo vertrekt iedereen (op de scootmobielers en rolstoelers van de 7 km na) vanaf het Theaterhotel. Op de route van de hardlopers zullen nu geen wandelaars meer te vinden zijn. Wel gaat de route door de binnenstad over een afgezet parcours. ‘De hardlopers krijgen een tijdregistratiesysteem via het startnummer en hoeven dan niet meer met hun veters te prutsen,’ vertelt Herbert Halfman die vanuit Sisu het hardloopgedeelte coördineert. Er zijn meer verharde routes en ook de toiletvoorzieningen zijn verbeterd. Er is een speciale castlerun. De wandelaars gaan dit jaar eerst een stukje wandelen en vervolgens worden ze met een grote bus van Syntus vervoerd naar een prachtig stukje natuur rond de Doorbraak. Voor onderweg krijgen ze een goodiebag mee. De bus wordt een soort pendeldienst. Op locatie krijgen ze van mensen van Landschap Overijssel nog wat extra informatie over het natuurgebied. Het is Agnes Mentink die voor het wandelgedeelte het aanspreekpunt is. Natuurlijk wordt ook nu weer voor een deel over het Landgoed van Huize Almelo gewandeld en gefietst waarmee de binding tussen stad en platteland ook de nodige aandacht krijgt. Speciale aandacht is er dit keer voor mensen met een beperking. Evert Draaijer houdt zich veel bezig met de bedrijvenloop. Deze komt steeds beter van de grond. ‘Er is veel belangstelling vanuit het bedrijfsleven en langzaam maar zeker krijgt dit meer vorm, ik ben al bezig met de editie die over vijf jaar plaats vindt,’ vertelt Evert Draaijer.

Van alle deelnemers gaat een euro van de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar is dat voor de Almeloopers en het inloophuis voor mensen met kanker dat gerealiseerd gaat worden in Almelo. De hele opbrengst van de kids- en jeugdrun gaat naar het jeugdcultuurfonds. Nieuw is ook de club van 100. Zij doneren jaarlijks een bedrag van € 100,-. Er is ook een fraaie placemat actie waarop prachtige foto’s, sponsoren een de nodige informatie staan. Kortom, te veel om op te noemen. Kijk voor het laatste nieuws op www.almeloallee.nl

Tweede Möll'n festival: 1 juni.
Meer inspraak bij tweede Möll'n festival 2 uur geleden
Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 20 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 22 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29