Lezing Kunstkijken

Algemeen

ALMELO - In Theaterzaal de Evenaar is er op maandag 9,16 en 30 oktober, 19.30 tot 21.30 uur een lezing Kunstkijken. Dit is een korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis die je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst leert te kijken. Hoe kan het dat een kunstwerk zoveel verschillende reacties oproept? Wat is de bedoeling van de kunstenaar en komt die boodschap ook echt over? En natuurlijk, de allerbelangrijkste vraag, wat betekent kunst voor mensen? In vier lessen leer je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen. Op een speelse manier geeft Miranda Nieuwenhuis uitleg over de verschillende aspecten van het kijken en beleven van kunst. 

De eerste drie lessen worden in Bibliotheek Almelo gegeven en de laatste les bestaat uit een bezoek aan Rijksmuseum Twenthe waar Miranda een rondleiding geeft en men het geleerde direct in de praktijk kan brengen. De datum hiervoor wordt in overleg met de cursisten gepland. Deze cursus is voor iedereen bedoeld die zich interesseert voor kunst en kunstgeschiedenis en graag op een andere manier naar kunst wil leren kijken. Bij een volgende museumbezoek zie je meer dan ooit tevoren. Aanmelden via info@bibliotheekalmelo.nl. Voor meer informatie, mail naar elamberts@bibliotheekalmelo.nl of bel naar 0546-822005.
 

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 2 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 4 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48