Walking football wordt steeds populairder, in Almelo vindt het grootste Europese toernooi om de City Cup plaats
Walking football wordt steeds populairder, in Almelo vindt het grootste Europese toernooi om de City Cup plaats

Organisatie rond Almelo Citycup in kannen en kruiken

Algemeen

ALMELO - ‘We kregen verschillende telefoontjes van teams uit binnen en buitenland die aangaven dat het vorig jaar allemaal zo voortreffelijk georganiseerd was en dat ze daarom graag nog eens terug wilden komen,’ geeft Ben Hulshof aan. Hij vormt samen met nog ongeveer 35 andere leden van de stichting Gold Stars van Heracles, de organisatie van het tweede City Cup evenement van het Walking Football. Maar liefst 32 teams uit binnen en buitenland hebben zich opgegeven. Het is daarmee het grootste Walking Football evenement van Europa. Het wordt gehouden van 7 tot en met 9 juni op de velden van Oranje Nassau naast het Heracles stadion.

Het toernooi beging met een pré Citycup gebeuren op woensdagavond 7 juni van 18.30 uur tot 20.30 uur. Het wordt gehouden op het marktplein voor café Nielz. Teams van zeven horecaondernemers en het zaterdagochtendteam van de oldstars Heracles nemen het tegen elkaar op. Het is vooral bedoeld om het walking football bij de Almeloërs nog eens extra onder de aandacht te brengen. Er mag niet hard gelopen worden, het veld is kleiner en ook de goal. Een team bestaat uit zes spelers. Daarnaast zijn er nog enkele specifieke regels. Op de woensdagavond arriveren ook verschillende buitenlandse teams die worden onder gebracht bij Preston Palace. De Engelse voetballers worden door mensen van het organisatieteams met bussen opgehaald van Schiphol. Op donderdag 8 juni is om 10.00 uur de officiële opening bij het stadhuis. Stadsomroeper René Coupé is hierbij ook aanwezig. Alle teams worden op de foto gezet. ‘s Middags om 14.00 uur beginnen de wedstrijden die allemaal gespeeld worden op de velden van het Oranje Nassau. ‘We hadden gehoopt in het stadion van Heracles te kunnen spelen, maar er was ons ook bekend dat Heracles een nieuwe kunstgrasmat zou krijgen en daarom hadden wij het tweede scenario bij ON al klaar liggen’, aldus Ben Hulshof. Nu is alles op één locatie, de velden, de kleedruimtes en het clubhuis. Het supportershome van Heracles kan wel gebruikt worden en ook worden er rondleidingen in het stadion gehouden. Op vrijdagmorgen beginnen de wedstrijden al weer om 9.30 uur. Rond 14.30 uur zijn de finales. Om 15.00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden. Burgemeester Arjen Gerritsen zal de prijzen uitreiken. Tijdens het toernooi wordt ook een grote verloting gehouden in het kader van Oldstars voor Youngstars. De opbrengst hiervan gaat naar passend voetbal. Hieraan nemen kinderen deel met autisme en ADHD. Vaak kunnen deze kinderen na een tijdje bij deze groep gezeten te hebben naar de reguliere clubs.

Organisatie

De organisatie rond de City Cup heeft echt overal aan gedacht. Alle deelnemers krijgen een goed gevulde goodybag met een fraai programmaboekje, zowel in het Nederlands als in het Engels. De ruim zestig vrijwilligers krijgen een prachtig blauw shirt met de naam van de sponsoren er op, waardoor ze voor iedereen goed herkenbaar zijn. Er zijn visitekaartjes geregeld. Studenten van het ROC helpen, in het kader van een soort stage, ook mee om alles in goede banen te leiden. De deelnemers die overnachten in Preston Palace worden steeds heen en weer vervoerd naar ON. Bewoners van TMZ Meulenbelt en Cliënten Thuisgenoten komen ook een bezoekje brengen aan de wedstrijden. Ze krijgen daarbij een lunch aangeboden en daarnaast kunnen ze genieten van de wedstrijden. Als het toernooi achter de rug is wordt er voor nauw betrokkenen een buffet geregeld in de Businessruimte. Men dient zich wel hiervoor op te geven. Iedereen is van harte welkom om de snel groeiende sport walking football te komen bewonderen.

Pax Kinderhulp zoekt vakantieouders,
Pax Kinderhulp op zoek naar vakantieouders 14 uur geleden
Bram Eijgenhuijsen, bekend van B&B Vol Liefde,
Presentatie boek Bram Eijgenhuijsen 16 uur geleden
Kijk eens op actiefalmelo.nl of download de app.
Actief Almelo werkt aan de bekendheid 4 mei, 13:48
Tycho en Herma Kuikhoven van Plentyparts roepen collega's op om ook mee te doen met de 'week van de stenen winkel'.
'Doe je mee met de Week van de stenen winkel?' 4 mei, 09:43
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 11:35
Afbeelding
'Almelose haven is van levensbelang' 2 mei, 15:46
Swiss Sense Almelo: nu 40 procent korting op de Royal collectie.
Rondstruinen op Woonboulevard 2 mei, 12:29
Afbeelding
Almelo herdenkt en viert vrijheid op 4 en 5 mei 2 mei, 09:48