Leerlingen van de Pius X in training, ze dagen leerlingen van andere scholen uit om samen voor de Ben Hulshof-bokaal te strijden
Leerlingen van de Pius X in training, ze dagen leerlingen van andere scholen uit om samen voor de Ben Hulshof-bokaal te strijden (Foto: )

Piusleerlingen dagen scholen uit

ALMELO - Op zaterdag 29 september wordt voor de zesde keer in successie de Menzis Almelo Allee gehouden. Er wordt gewandeld, gefietst en hard gelopen. Er zijn meerdere hardloopcategorieën waarin kan worden deelgenomen. De Menzis Almelo Allee organisatie heeft alle middelbare scholen benaderd om de concurrentie met Pius X aan te gaan. Wie pakt de 'loopschoen' op? Zo wordt na afloop van de Rabo Kids-en Jeugdrun voor de 2e keer de Ben Hulshof-scholenbokaal uitgereikt aan de best presterende basis- en middelbare school.

Oprichter

De naam van de bokaal is ontleend aan Ben Hulshof, één van de oprichters van de Almelo Allee, die bijna twee jaar geleden is overleden. Onder de middelbare scholen was de VMBO afdeling van de Pius X in Almelo vorig jaar, met een grote groep van zeker tachtig leerlingen, actief tijdens de Menzis Almelo Allee. Pius X doet al jarenlang met een grote groep leerlingen mee aan de wedstrijd. 'Zodra de zomervakantie voorbij is beginnen we direct met trainen voor de de Menzis Almelo Allee,' laat sportdocent Nieuwerth, weten. Heel veel leerlingen uit deze groepen komen niet zoveel met sportactiviteiten in contact. Hardlopen door de binnenstad van Almelo, met vele toeschouwers langs de lijn is al een belevenis op zich. Alle deelnemers krijgen een rugnummer en natuurlijk een medaille na afloop. 'Het is op een zondag en niet verplicht, maar omdat het een examenonderdeel is zijn ze aardig gemotiveerd om mee te doen,' aldus Nieuwerth. 'Dat ze de week erna geen sportles hoeven te volgen maar eerder vrij hebben is een extra motivatie voor sommigen,' vertelt sportdocent René Konduur met een knipoog. De jongeren lopen mee aan de hardloopwedstrijd van drie kilometer, onder de naam Rabo Jeugdrun.

Rabo Kidsrun

De basisscholen lopen ook mee aan de Rabo Kidsrun van 1,5 kilometer. 'Vorig jaar deden er al tien scholen mee. Dit jaar streven we naar 14 scholen en 400 kinderen,' laat Michelle Perik van Sportbedrijf Almelo weten. Zij verzorgt samen met een aantal collega's als vakleerkracht de sportlessen op de basisscholen in Almelo. Vooral de Montessori, het Letterveld en de Noorderborgh waren het afgelopen jaar heel actief in hun deelname aan de Menzis Almelo Allee.

Het zou mooi zijn wanneer de komende jaren alle Almelose basisscholen meedoen en het als een standaard evenement op hun agenda zou staan,' aldus Michelle die er alle vertrouwen in heeft dat het gaat gebeuren.

De Menzis Almelo Allee vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Er wordt gewandeld, gefietst en gerend. Afgelopen jaar waren er maar liefst 1200 deelnemers. De Rabo Kidsrun (ouders mogen meelopen en deelname kinderen is gratis) gaat om 11.00 uur van start en de Rabo Jeugdrun om 11.30 uur. De prijzen worden om 12.00 uur uitgereikt. Voor meer informatie en inschrijven kijk op www.almeloallee.nl

Meer berichten