Op aangepaste schaal werkte wethouder Van Rees in teamverband met Almelose 'kids' aan het uitdiepen van de havenkom
Op aangepaste schaal werkte wethouder Van Rees in teamverband met Almelose 'kids' aan het uitdiepen van de havenkom (Foto: )

Samen havenkom graven

ALMELO – Goed en wel terug van een verdiende vakantie zette wethouder van stadsvernieuwing Jan Martin van Rees (LAS) samen met een groep Almelose 'kids' formeel het uitgraven van de nieuwe havenkom aan het Marktplein in werking.

De Havenkom krijgt een vaardiepte van 1.20 meter en daarvoor moet in de komende weken 1500 kuub zand worden afgegraven voordat eind september de voetgangersbrug in de Klara Zetkinstraat wordt geplaatst. De werkelijke 'doorbraak' naar het kanaal volgt in een later stadium. Toch krijgt de nieuwe havenkom en het aanpalende marktplein al vorm. Zo zijn de kademuren nagenoeg gemetseld, zijn de 'bedriegertjes' al geplaatst evenals de 'groeiplaatconstructies' voor de nog te planten bomen en tevens de steunberen voor de aanlegsteiger. Vaklieden zijn bovendien druk doende om de hardstenen tribune als eindpunt van de havenkom te plaatsen zodat deze bij toekomstige activiteiten kan fungeren. Eind dit jaar moet de plaatsing van het kunstwerk 'IJsvogels', van kunstenares Anne Wenzel, in en rond de havenkom de 'finishing touch' worden van de openbare ruimte rond Waag- en Marktplein. In ontwikkeling zijn nog de gebouwen van ABN, het naastliggende appartementengebouw en het onderkomen van Katoen en Nu en ANWB-shop. De gemeente Almelo, provincie en pandeigenaren werken gezamenlijk aan een nieuw aanzien.

Meer berichten