Vind je theater leuk? Geef je dan op voor de audities
Vind je theater leuk? Geef je dan op voor de audities (Foto: Marion Wesselink)

Kom auditie doen bij de Stadstheaterploeg op Prinsjesdag

ALMELO - Notabene op Prinsjesdag (dinsdag 17 september) houdt de Stadtheaterploeg om 18.30 uur auditie voor nieuwe gemotiveerde jongeren die graag theater willen spelen in het Theaterhotel. De Stadstheaterploeg draait nu een jaar onder leiding van Boukje Schoof. Elke dinsdagavond wordt er repeteert in het Theaterhotel. 'Het draait heel erg goed. We hadden afgelopen jaar een fijne enthousiaste groep van 15 spelers die veel geleerd hebben, maar ook veel plezier hebben gehad,' laat theaterdocent Boukje Schoof weten. Enkele leden van de groep zijn doorgestroomd naar de theateracademie. Hierdoor is er plek vrij gekomen voor nieuwe enthousiaste en gemotiveerde jongeren die interesse in de theaterwereld hebben.

Interesse?

'Vijftien spelers is eigenlijk wel het maximum om goed training te kunnen geven, maar meer belangstelling is ook welkom, dan zorg ik voor een extra docent erbij,' laat Boukje enthousiast en gedreven weten. 'Het wordt op de 17e geen zware auditie. Voor mij is het belangrijk op welk niveau iemand zit, waar moet ik insteken bij de lessen? Heeft iemand al veel theaterervaring of niet, daar kan ik vervolgens weer op inspelen,' aldus Boukje die als docent op verschillende scholen de nodige ervaring heeft opgedaan.

Vele vormen

Afgelopen jaar heeft de Stadstheaterploeg voor het eerst optreden opgetreden tijdens Bethlehemboulevard met de vertolking van Scrooge. Daarna is men bezig geweest met het instuderen van Midzomernachtdroom. De Stadstheaterploeg houdt zich met vele vormen van theater bezig, waaronder maaktheater. Omdat er gerepeteerd wordt in het Theaterhotel kunnen de spelers direct kennis maken met het echte podium, maar ook met licht en geluid en decors.

Veel ideeën

Boukje Schoof zit vol ideeën. Zo heeft ze het plan op gevat om zich aan te sluiten bij Theater 'Na de Dam'. Deze organisatie is ontstaan naar aanleiding van de 4 mei vieringen op de Dam om ook de impact van oorlogsgeweld onder jongeren levend te houden. 'Ook zij mogen nooit vergeten.' Inmiddels zijn er al 100 steden die zich hiervoor aangemeld hebben. Ook de Stadstheaterploeg uit Almelo hoopt op 4 mei 2020 een optreden te kunnen verzorgen. De plannen zijn om dit na de herdenking op het van Dronkelaarsplein te doen om 21.00 uur in het Theaterhotel. 'We mogen oorlogsgeweld nooit vergeten en moeten dit ook onder jongeren levend houden.'

Trainingen

De trainingen bij de Stadstheaterploeg vinden elke dinsdagavond om 18.30 uur tot 20.30 uur plaats in de Ravelzaal van het Theaterhotel. Er komen regelmatig gastdocenten langs voor extra trainingen. Ben je geïnteresseerd in de theaterwereld en gemotiveerd om iets nieuws te leren kom dan auditie doen op dinsdag 17 september om 18.30 uur. Meld je aan via doemee@stadstheaterploeg.nl of bel Boukje via 06-23232385.

Meer berichten