Carla van Limbeek op haar vertrouwde plekje aan de tap
Carla van Limbeek op haar vertrouwde plekje aan de tap (Foto: )

Brandpunt, al 20 jaar in de Kerkstraat

ALMELO - 'Ik heb de buren nog gauw even ingelicht, dat we zaterdag een gezellig knalfeestje zouden gaan bouwen,' geeft Carla van Limbeek aan. Zij is al twintig jaar hét gezicht van Brandpunt, de horecagelegenheid aan de Kerkstraat. Jong en oud spreekt haar aan met Carla. Voor grote groepen jongeren en voor oudere stamgasten is ze een vertrouwd gezicht, in een omgeving waar ze geen trammelant kennen en gemoedelijkheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan.

Carla had het vroeger niet zo met studeren, toen zich op haar veertiende de mogelijkheid aandiende om in een cafetaria te gaan werken deed ze dat meteen.

Ze heeft destijds heel wat ervaring opgedaan in de verschillende cafetaria's. Ze werkte onder andere in een cafetaria in de Violierstraat in de City Corner en ook een aantal jaren in de snackcorner bij het oude Heraclesstadion.

Spannend

Ze had er wel eens haar gedachten over laten gaan om een eigen zaak te beginnen en het lag voor de hand dat het dan een vorm van een cafetaria zou moeten worden. Toen ze via kennissen te horen kreeg dat de Mexicaan in de Kerkstraat er mee stopte, trok ze de stoute schoenen aan en begon aan een eigen horecazaak. 'Het was eerst best eng en spannend en er komt veel op je af, maar ik heb doorgezet en nu na 20 jaar zitten wij hier nog,' geeft Carla met gepaste trots aan.

Nederlandstalig

In de eerste jaren schonk ze veelal Brandbier, nu is het vooral Heineken wat er uit de tap komt. Voor de zaak heeft ze een klein terrasje daar is ze best blij mee. Voor het feest op 31 augustus jl. had ze vele vaste gasten en de dartteams uitgenodigd. De zangers Maikel Dokter en René Bosch verzorgden een aantal acts. Natuurlijk was het bijna allemaal Nederlandstalig want dat is toch wel het genre wat het heel goed doet in Brandpunt.

Ze runt de zaak vrijwel alleen, 's avonds komt haar man wel helpen om in de kleine uurtjes af te sluiten. 'Wij hebben op maandag zes dartteams die heel gedreven en fanatiek bezig zijn. Rond deze teams hebben wij het een en ander goed geregeld,' aldus Carla die zelf in een gezelligheidsteam ook een pijltje mee gooit. Afgelopen jaar zijn meerdere teams naar een hogere divisie gepromoveerd. In de zaak hangen drie dartborden waarop gespeeld wordt. 'Helaas hebben we geen biljarttafel, dat mis ik af en toe wel een beetje, er is geen goede ruimte voor.'

Gewoon 'Carla'

Brandpunt is geopend van woensdag tot en met maandag vanaf 15.00 uur 's middags. 'Ik zit veel binnen en daarom loop ik vrijwel altijd die twintig minuten van mijn huis naar de zaak. Zo krijg ik toch wat extra frisse lucht en doe ik nog wat extra conditie op,' aldus Carla die blij is met haar brede klantenkring, die voor een groot deel bestaat uit scholieren, Heraclessupporters en darters. 'Lekker gezellig en voor hen allemaal ben ik gewoon 'Carla'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden