De Humanitas vakantieweekenden vallen enorm in de smaak (Foto: Marieke Dijkhof)
De Humanitas vakantieweekenden vallen enorm in de smaak (Foto: Marieke Dijkhof) (Foto: )

56 Vakantiedromen gaan in vervulling

ALMELO - Vakantietijd! Voor kinderen is er niets leuker dan op vakantie gaan. Een paar dagen ontspannende en fijne dingen doen, nieuwe vrienden maken.. Toch zijn er kinderen in Twente die om veel verschillende redenen niet op vakantie kunnen. Voor die kinderen organiseert Humanitas Twente, samen met Stichting Vang je Droom, dit jaar 7 kindervakantieweekenden!

Tijdens zo'n weekend kunnen acht kinderen van 8 tot 14 jaar, onder begeleiding van vier vrijwilligers, een gaaf weekendje weg beleven. In de buurt, dus lekker lokaal.

Intake

Een voorwaarde voor deelname aan het vakantieweekend is dat het kind of ouder al deelnemer is bij een van de zes activiteiten bij Humanitas Twente. Daarom is er na aanmelding allereerst een intake door een van de professionele coördinatoren bij het kind thuis. Zo wordt helder wat de specifieke wensen van het kind zijn. Wat hij of zij wel of niet aan kan, met welke zaken rekening moet worden gehouden.

Samen brengen

Alle groepen worden qua leeftijd, verhouding tussen jongens en meisjes, thema, eventuele aandoening maar vooral op woonplaats met elkaar samen te brengen. Zo kunnen de kinderen elkaar ook na het weekend ontmoeten!

Ontspanning centraal

Tijdens de weekenden staat ontspanning centraal: spelen, creatief bezig zijn, naar het bos gaan. Allemaal in een leuke groep van leeftijdsgenootjes. Tegelijkertijd is er alle aandacht en zorg voor elk individu door de getrainde vrijwilligers.

Inmiddels komen er dit jaar 56 vakantiedromen uit voor kinderen die dat nooit verwacht hadden. Er komen hartverwarmende reacties van ouders en de kinderen. 'Ze hebben het weekend van hun leven gehad!'

Bijzondere samenwerking

Samen Genieten is een bijzondere samenwerking tussen Humanitas Twente en Stichting Vang Je Droom.

Humanitas Twente realiseert de inhoud en de professionele organisatie, Stichting Vang je Droom faciliteert de vakantieweekenden voor de Twentse jeugd van 8 tot 14 jaar die bekend is bij vrijwilligers organisatie Humanitas Twente. En het is het feest: Stichting Vang je Droom bestaat 10 jaar!

Naast de Kindervakantieweekenden realiseert de stichting diverse dromen. Van een verjaardagsfeestje voor de hele klas, een make-over dag of ontmoeting met een idool: alles is mogelijk.

Samen met vrienden, familie of hulpinstanties kan Stichting Vang je Droom deze dromen uit laten komen.

Informatie

Wilt u meer informatie over deze samenwerking of vrijwilligerswerk bij Humanitas Twente of over Stichting Vang je Droom? Kijk op humanitas.nl/twente of vangjedroom.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden