Het team van de Almeloopers dat in 2019 aan de Roparun deelnam en ruim 63.000 euro inzamelde (foto: studio Smit)
Het team van de Almeloopers dat in 2019 aan de Roparun deelnam en ruim 63.000 euro inzamelde (foto: studio Smit) (Foto: )

Roparun start in 2020 vanaf Bremen

ALMELO - Vanaf Pinksteren 2020 start de Roparun vanuit Bremen en niet langer vanuit Hamburg zoals dat vanaf 2012 het geval was. De Roparun hoopt met de keuze van Bremen als startplaats ook de provincies Groningen en Friesland bij het hardloopevenement te betrekken en daarmee het aantal deelnemende teams uit te breiden. Met natuurlijk als uiteindelijke doel, nog meer geld in te zamelen voor de ondersteunde zorg voor mensen met kanker.

'Natuurlijk blijft Almelo als doorkomststad behouden,' geeft Philip Dhert aan. Hij is sinds 2019 samen met Gerwin Peper de teamcaptain van de Almeloopers die al 11 jaar als team deelnemen en afgelopen jaar het prachtige bedrag van meer dan 63.000 binnen haalden. Er is ook besloten dat Almelo de komende jaren de startplaats voor de halve Roparun blijft. Afgelopen jaar namen vanuit Hamburg en Parijs in totaal 322 teams deel. Vanuit alleen Hamburg waren het 102 teams. De organisatie wil graag naar 250 teams. Ze zijn al ruim een half jaar aan het brainstormen over hoe ze die uitbreiding het beste kunnen realiseren. Philip Dhert was daar ook bij betrokken. Hij is er blij mee dat Bremen de stad wordt van waaruit de teams vertrekken. Hij heeft er wel vertrouwen in dat dit een meerwaarde zal opleveren.

Nederlands gebeuren

Buiten de start in Hamburg leeft de Roparun in Duitsland niet zo. Het is toch een Nederlands gebeuren, maar men wil er wel graag een internationaal karakter aan blijven verbinden. 'We moeten uitkijken naar nieuwe overnachtingsplaatsen. We hadden in het plaatsje Kluse hele fijne contacten opgebouwd met de burgemeester. Dat zullen we nog wel missen', aldus Philip. 'Van de andere kant is het ook een mooie uitdaging om nieuwe plekken te zoeken en te vinden'. De deelnemers gaan komend jaar in ieder geval via Groningen en een deel van Friesland. Vervolgens gaat de tocht bij Sleen weer verder over de bekende route langs natuurlijk Almelo, maar ook Zutphen en Tiel, om uiteindelijk weer in Rotterdam aan te komen. De exacte route is nog niet helemaal bekend maar zal net als voorheen rond de 560 kilometer bedragen.

Vergadering

De Almeloopers hebben nu nog voor het merendeel vakantie, maar de teamcaptains hebben hun eerste vergadering inmiddels achter de rug. De evaluatieformulieren zijn reeds afgehandeld en Gerwin Peper kon al wel door geven dat de meeste teamleden het afgelopen jaar hadden ervaren als een goed geoliede machine.

Voor de teamcaptains een mooie positieve stimulans om op deze weg verder te gaan, al blijven ze altijd open staan voor nieuwe tips en feedback.

Inschrijving

De inschrijving voor de Roparun in het Pinksterweekend 2020 is inmiddels geopend. Teams kunnen nu kiezen om op 31 mei vanuit Parijs of Bremen te starten of op 1 juni vanuit Almelo aan de halve Roparun mee te doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden