Vrijwilliger Herman Mensing vervoerde naar volle tevredenheid Bennie Kuipers, helaas houdt dit op voor beiden, nu AutoMaatje stopt
Vrijwilliger Herman Mensing vervoerde naar volle tevredenheid Bennie Kuipers, helaas houdt dit op voor beiden, nu AutoMaatje stopt (Foto: )

Vervoersproject AutoMaatje Almelo stopt

ALMELO – Het vervoersproject AutoMaatje voor minder mobiele Almeloërs stopt helaas al weer zo staat te lezen op de site van Almelo Sociaal. De vrijwilligersstichting Almelo Sociaal helpt gratis mensen in Almelo die zichzelf minder goed kunnen redden. Van gehandicapten, jongeren, ouderen tot mensen met geldzorgen. De ANWB heeft een vervoersproject voor mensen die geen WMO-indicatie hebben, AutoMaatje. Almelo Sociaal wilde proberen dit project in Almelo handen en voeten te geven. Het project werd enthousiast ontvangen door zowel de gebruiker als de vrijwilliger en er werd goed gebruik van gemaakt.

Subsidies en mogelijkheden

Inmiddels blijkt dat dit te ver buiten de mogelijkheden en beschikbare subsidies ligt. In overleg met de gemeente (subsidieverstrekker) en ANWB is men daarom per 17 juli gestopt met dit project. Mensen die gebruikmaakten van ritten via AutoMaatje, krijgen een brief in huis met uitleg. Voor de vrijwilligers die voor vervoer zorgden, organiseert Almelo Sociaal samen met de ANWB op korte termijn een bijeenkomst. Heeft u vragen over het stoppen van dit project?

Bel met Almelo Sociaal, telefoon 0546-456909, info@almelosociaal.nl Zie ook www.almelosociaal.nl/automaatje

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden