Ook na zeventig jaar komen fietsers uit alle windstreken naar Almelo om deel te nemen aan de Twentse Fietsvierdaagse
Ook na zeventig jaar komen fietsers uit alle windstreken naar Almelo om deel te nemen aan de Twentse Fietsvierdaagse (Foto: )

Twentse Fietsvierdaagse 70 jaar jong

ALMELO - 'Al op mijn dertiende ging ik met mijn vader samen op de fiets om mee te doen aan de fietsvierdaagse', vertelt Jos Tornij die samen met de meer dan 60 vrijwilligers van Almelo Events al vele jaren de organisatie van dit Fietsevenement voor zijn rekening neemt. Op dinsdag 6 augustus tot en met vrijdag 9 augustus vindt voor de 70e keer de Twentse Fiets Vierdaagse plaats. Het evenement is daarmee een van de oudsten van ons land.

Er kan gestart worden vanaf 8.30 uur vanaf Preston Palace. De scootmobielers gaan vanaf 10.00 uur van start. Tot 17.30 uur kan men binnen komen. Op vrijdag is dat tot 17.00 uur. Er kan gekozen worden voor de afstanden 25/30 kilometer, 45 kilometer of 65 kilometer. De route wordt telkens aangeduid met goed herkenbare rode pijlen. Er is een speciale kinderroute van 25/30 kilometer en er zijn allerlei leuke attracties onderweg. Ze krijgen onder andere een goodiebag en een boekje waarin opdrachten staan waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Voor de jonge fietsers is er ook een kinderparty in de Boekerie van Preston Palace op donderdagmiddag 8 augustus. Preston Palace is sinds 2012 de start en finishplaats van de Fietsvierdaagse. 'Daar zijn we heel erg blij mee, want we krijgen alle medewerking en er zijn goede parkeerplaatsen voor zowel auto's als fietsen en ook zijn er voldoende mogelijkheden om elektrische fietsen op te laden,' aldus Jos Tornij. Ook kunnen er fietsen gehuurd worden bij Preston Palace. Het is wel wenselijk dit te reserveren. Op donderdagavond is er voor de volwassenen ook een speciale zadelpijnparty. Dit jaar voert de route op woensdag naar het Duitse Itterbeck. 'We hebben overal in de Duitse grensstreek posters in het Duits opgehangen om nog meer Duitse fietsers enthousiast te maken voor de Twentse Fietsvierdaagse. Op dinsdag gaat de route naar Boekelo, donderdag gaat het in de richting van Diepenheim en op vrijdag wordt er koers gezet naar Hellendoorn. De route naar Hellendoorn is verzorgd door Ron Kleeman en Jos Tornij, de andere routes zijn uitgezet door de leden van de wielervereniging Ruiten Drie. De laatste jaren schommelt het aantal deelnemers rond de 900. 'Wij hopen dat we met de reclamecampagne in de Duitse grensstreek ook veel Duitse fietsliefhebbers naar Almelo halen en we de 1000 deelnemersgrens passeren,' aldus Tornij. Omdat het een jubileumjaar is kunnen alle deelnemers een extra attentie tegemoet zien.

Uniek

Uniek is dit jaar dat de wandelaar Hans Blom, die dan net de Nijmeegse Vierdaagse achter de rug heeft, een speciale vergunning heeft gekregen om de fietsvierdaagse wandelend af te leggen. Hij gaat vier keer 25/30 kilometer wandelen. Men kan zich inschrijven via www.almeloevents.nl. Ook kan men er voor kiezen om één of twee dagen deel te nemen. Als de weergoden het evenement goed gezind zijn wordt de Twentse Fiets Vierdaagse een fantastisch evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden