Vol trots wordt het bedrag van 2213,46 euro getoond dat de wereldreis op de basisschool de Wereldboom opleverde
Vol trots wordt het bedrag van 2213,46 euro getoond dat de wereldreis op de basisschool de Wereldboom opleverde (Foto: )

De Wereldboom reist de wereld rond

ALMELO - Wendy Beekman en Miranda Rosales zijn al sinds november 2016 actieve marathonlopers. Ze doen dat met een missie: ze proberen geld in te zamelen voor KiKa. 'Wij hebben allebei drie gezonde kinderen en weten daarom hoe gelukkig je, je daarmee mag prijzen,' geeft Wendy aan.

Op woensdag 3 juli waren ze op de basisschool De Wereldboom aan de Bosrand waar ze met hulp van vestigingsdirecteur Jeroen oude Oosterik een negental spelen hadden georganiseerd. Ze mochten een prachtige cheque van €2213,46 in ontvangst namen. Op vrijdag 5 juli waren de twee fanatieke meiden te vinden op de Mare waar ze geld ontvingen van een sponsorloop die de leerlingen van die basisschool bijeen gesprokkeld hadden voor KiKa.

Marathons

Wendy en Miranda hebben inmiddels drie grote marathons voor gelopen, in Chicago, Berlijn en Tokio. Telkens om geld in te zamelen voor KiKa. Deze vierde keer doen ze mee aan de marathon van New York. Ondertussen hebben ze met z'n tweeën al meer dan 30.000.- ingezameld. 'Zo lang we dit fysiek kunnen opbrengen gaan we hier mee door,' geeft Wendy aan. 'Wij weten dat we er veel voor moet trainen en elke keer is het weer afzien, maar we weet ook heel goed waar we het voor doen.'

Initiatieven

Wendy en Miranda hebben al vele verschillende presentaties gegeven. Ze merken elke keer weer dat het kinderen echt raakt als ze horen over kanker. Ze komen met allerlei initiatieven om te helpen geld in te zamelen. Zoals auto's wassen, cupcakes bakken etc. Op de Mare had de presentatie extra veel impact omdat er twee kinderen in klas waren die momenteel behandeld worden tegen kanker.

De wereldreis van de Wereldboom ging via negen landen, overal werden landenactiviteiten gehouden en er werden vele gerechten te koop aan geboden. In IJsland moest er over zogenaamde ijsschotsen worden gelopen De gehele opbrengst van de wereldreis ging naar KiKa. Wendy en Miranda waren dolblij met het prachtige bedrag. Ook de opbrengst van de sponsorloop op de Mare bracht een bedrag op. De helft van de opbrengst daar ging naar de school, voor allerlei schoolse activiteiten. Alle kinderen gingen naar huis met een speciaal KiKabandje.

Wendy en Miranda blijven heel actief om naast alle loopkilometers geld in te zamelen. Het Prinses Maxima Kinderziekenhuis vaart wel bij de opbrengsten die ze via KiKa binnen krijgen. Langs deze weg willen Miranda en Wendy alle sponsoren bedanken die in welke vorm dan ook hebben bijgedragen aan het mooie sponsorbedrag dat ze nu al binnen hebben en ze gaan natuurlijk voor nog meer. Zo staat er een bingo in Eugeria op het programma en er worden nog meer sponsorlopen op scholen gehouden. Daarnaast hebben ze plannen om in april volgend jaar een ultramarathon van 56 kilometer te gaan lopen.

Meer berichten