De Zomerwijkweken worden al vele jaren door kinderen uit verschillende Almelose wijken bezocht
De Zomerwijkweken worden al vele jaren door kinderen uit verschillende Almelose wijken bezocht (Guido Bogert Fotografie)

Zomerwijkweken komen er aan

ALMELO - 'We worden al in januari regelmatig door ouders gebeld wanneer de Zomerwijkweken en Huttenland plaats vindt. Dan kunnen ze er rekening mee houden wat betreft de vakantieplanning,' geeft Diana Huurnink van Avedan aan. Dat geeft duidelijk aan dat de Zomerwijkweken en Huttenland echt leven bij de Almelose bevolking. Op 15 juli starten de verschillende activiteiten in de wijken en vervolgens worden overal bijna zes weken lang activiteiten georganiseerd.

Vorig jaar werd er in het Sluitersveld een pilot gehouden met zes weken lang op elke dag van de week een terugkerend programma. Dat bestond onder andere uit een gezamenlijk ontbijt, een activiteit overdag en een voorleesverhaal rond 19.00 uur 's avonds. Vooral dat voorleesverhaal, dat af en toe door de wijkagent werd gedaan, trok extra veel belangstelling. Hele gezinnen kwamen luisteren. Deze vorm van aanbieden van activiteiten is voor een groot deel overgenomen door de andere wijken.

Tienerreis

Dit jaar worden er twee tienerreizen voor de jeugd van 9 tot en met 15 georganiseerd. Voor slecht een klein bedrag kan iedereen zich aanmelden. De tieners hoeven niet persé uit een bepaalde wijk te komen. Ze kunnen zich aanmelden via de site van Avedan. Niet te lang wachten, want vol is vol!

Ook worden er deze keer ook activiteiten voor volwassenen gehouden. Onder de naam 'Op de Klep', vinden avondwandelingen voor volwassenen plaats. Deze zomer komt Studio 15 met een eigen programma. 'De belangstelling voor de vele activiteiten, verschilt erg per wijk, daar hebben we niet een heel concreet en duidelijk overzicht van,' geeft Diana Huurnink aan. 'Activiteiten waarbij eten te pas komt, zoals pannenkoeken, doen het altijd ook heel goed.' Er wordt ook steeds vaker samengewerkt met bijvoorbeeld het Sportbedrijf om samen een activiteit te organiseren.

Huttenland

In de periode van 5 tot en met 21 augustus wordt er weer een Huttenland georganiseerd. Dit jaar vinden deze speciale huttenbouwactiviteiten plaats in de Aalderinkshoek op het veld tussen de Kareliaflat en de Schubertstraat.

Traditiegetrouw komen uit alle hoeken van de stad de kinderen naar Huttenland om een prachtig bouwwerk te realiseren. Na afloop gaat de fik er in en ook dat is een prachtig schouwspel waar vele Almelose kinderen naar uitkijken.

Het hele programma staat uitgebreid op de site van Avedan. Voor de reisjes moeten kinderen zich aanmelden, maar voor de meeste andere activiteiten kunnen ze gewoon naar de activiteit in de wijk komen. 'Ik vind het erg leuk om deze activiteiten jaarlijks te helpen organiseren, nee het is beslist geen straf,' geeft Diana Huurnink aan.

www.avedan.nl

416 w / 2615 t + foto

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden