De haven van Almelo is het centrum van de bedrijvigheid tijdens het Havenfestival
De haven van Almelo is het centrum van de bedrijvigheid tijdens het Havenfestival (Foto: Marion Wesselink)

Veel vertier op en in het water tijdens Havenfestival

ALMELO - Op 13 en 14 juli staat Almelo weer in het teken van wateractiviteiten in de breedste zin van het woord. De grote hoofdmoot waar alles omdraait is het havenfestival. De verschillende evenementen hebben nauw samengewerkt om iedere activiteit voldoende uit de verf te laten komen. Dat heeft er toe geleid dat er een programma tot stand is gekomen dat voor iedere bezoeker aan het centrum iets te bieden heeft.

Zo is er in het weekend van 13 en 14 juli Dela Beachvolleybal, Sand in the City, City Swim tegen Als en het Havenfestival Almelo. Het is al weer de derde editie van het Havenfestival zoals dat door Almelo Events is georganiseerd. De opzet is dit jaar weer net even anders als voorgaande jaren. Er komen ongeveer 20 oude schepen naar de Almelose centrumhaven. Bezoekers wordt de gelegenheid geboden een kijkje te nemen op en rond de oude boten en een stukje oude cultuur op te snuiven. De verschillen kapiteins zijn graag bereid mooie verhalen te vertellen over de oude boten, maar ook over de fraaie omgeving waar de verschillende boten langs varen. De schippers staan klaar om belangstellenden te verwelkomen.

De Almelose Praam en de Zomp uit Gramsbergen vertrekken regelmatig vanuit de centrumhaven (bij de Houtstek). Onderwatersportvereniging Galathea komt met een duiktank en geeft daarmee op beide dagen demonstraties. Voor de rechtbank is een schildersplein gesitueerd. Ongeveer zeven kunstschilders zullen daar aan het publiek live hun schildertalenten tonen. Onder hen is een karikaturist. Op beide dagen is er voor de kinderen een speciaal Kinderplein ingericht voor het stadhuis naast de fiets-/wandelbrug. Ook is in het Huis van Katoen en Nu de expositie '(Ge)zicht op de Almelose Haven te bezichtigen.

Programma zaterdag 13 juli

* Waterpolotoernooi voor het stadhuis

* Verschillende Shantykoren treden op

* Demonstraties suppen; suppen staat voor stand-up paddle. Het is een sport dat is ontstaan op Hawai door de lifeguards. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan.

* Flyboarden ter hoogte van de jachthaven

* Oude ambachten op het loopgedeelte langs het water aan de Haven Noordzijde.

Programma zondag 14 juli

* City Swim; start om 13.30 uur voor het stadhuis. De opbrengst van dit zwemevenement komt ten goede aan de stichting ALS. 'Zwem ALS de wereld uit' is het motto van deze dag.

* Voor het stadhuis is live muziek en de sfeer langs het water zal nog eens extra verhoogd worden door de aanwezigheid van een dweilorkest.

* Foodtrucks

Meer berichten