De Samenloop voor Hoop gaf een hoop drukte en gezelligheid met als belangrijkste doel het inzamelen van geld voor het KWF
De Samenloop voor Hoop gaf een hoop drukte en gezelligheid met als belangrijkste doel het inzamelen van geld voor het KWF (Foto: )

Succesvolle Samenloop voor Hoop

ALMELO - Op zaterdag 22 juni om 14.00 uur gaf burgemeester Arjen Gerritsen het startsein voor de 2e Samenloop voor Hoop op het veld achter de tribune van AVC Heracles. De burgemeester liep het eerste rondje samen met Sterre, een dertienjarig meisje dat zowel lichamelijk als geestelijk hinder ondervind van kanker. Hij werd vergezeld door Gerda Boertien, de voorzitster van Samenloop voor Hoop en de eregasten, mensen die kanker hebben, waarvan sommigen de ziekte te boven zijn gekomen en anderen nog volop proberen te herstellen. Van 14.00 uur tot 15.00 uur liepen alle 835 teamleden van de 41 teams mee. Vervolgens werd er steeds door een of twee lopers van een team gelopen.

Onder de lopers Jan Loman, hij vormde een team bestaande uit een aantal collectanten en wijkhoofden van de jaarlijkse collectes van het KWF. Hij verloor een aantal jaren geleden zijn beide ouders op relatief jonge leeftijd aan kanker. Hij had net als de andere deelnemende teams een eigen kraam waar onder andere eigen gemaakte spulletjes werden verkocht en waarvan de opbrengst naar het KWF ging. Bij aanvang werd het lied 'Shine, like you never did before' ten gehore gebracht. DJ André draaide 24 uur onafgebroken door. 's Nachts droeg iedereen een speciale koptelefoon tegen geluidsoverlast. Ook was er een team en een stand van het Alma Inloopershuis, welke begin oktober 2017 in het ZGT in gebruik werd genomen. Mensen met kanker en familieleden kunnen daar terecht voor een praatje en een luisterend oor.

Kaarsenceremonie

Om 23.00 uur begon de kaarsenceremonie. Iedereen mocht zijn of haar eigen tekst op de zak zetten en deze werden allemaal rond het veld geplaatst. Vervolgens zong Gonneke Bennes een prachtig lied ter ere van iedereen die met kanker te maken heeft en vooral voor haar eigen moeder die nog geen drie maanden geleden aan kanker overleed.

De Almelose Esther Peressoni vertelde het indrukwekkende verhaal over haar kanker. Hoe ze in 2007 de diagnose kreeg; longkanker met stadium vier. Ze zou alleen nog palliatief behandeld kunnen worden. Ze is getrouwd en ze is moeder van twee dochters, die destijds vier en zeven waren. Ze koos voor chemokuren, vele malen en had volgens eigen zeggen geluk. Ze was en is positief, nog niet genezen, maar de kanker wel overwonnen. Ze is heel blij dat door alle onderzoeken en betere behandelingen, kanker steeds meer chronisch wordt. Het motto van Esther is: Sluit je ogen, voel de regen, voel de zon …En leef!!! De loop verliep heel voorspoedig. Af en toe mochten de mensen van de Rode Kruispost blaren behandelen. Op zondag om 14.00 uur werd het eindbedrag kenbaar gemaakt. Een prachtig bedrag van €83.349,-. Robert Immink, coördinator van KWF, nam de cheque met het bedrag in ontvangst. Hij gaf aan dat 20% van het bedrag naar een plaatselijk initiatief gaat. In dit geval gaat er ongeveer €16.700 naar het Alma Inloopershuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden