Het wordt weer een ouderwets gezellige braderie
Het wordt weer een ouderwets gezellige braderie (Foto: Marion Wesselink)

Braderie Sluitersveld is een echt gezellige traditie

ALMELO - Op donderdag 27 en vrijdag 28 juni worden in het Sluiterveld weer de Braderiedagen georganiseerd. Het belooft weer ouderwets gezellig te worden. Met vele gezellige kraampjes en optredens. Op het Eskerplein voor poelier Michel ten Velde komt een heel groot gezellig terras, dat is nieuw dit jaar. Het bestuur dat samen de Ondernemersvereniging Sluitersveld vormt is nog steeds in dezelfde samenstelling actief onder leiding van Eric Snijders, samen met Richard Schuldink van de Plus, Anneke Grobben van Mitra drankenhandel en Jacinta Stokkingreef van de zuivelhoeve.

De Braderie wordt dit jaar voor de tiende keer, op deze manier gehouden. Het basisbestuur heeft de taken inmiddels aardig verdeeld. Daarnaast helpen er een viertal gedreven jongelui, Hans, Ruben, Rick en Rinaldo, die 's middags in een snel tempo helpen om bijvoorbeeld alle kramen tijdig te plaatsen. Ook helpen ze alle andere voorkomende werkzaamheden zoals stroomvoorzieningen en dergelijke te realiseren. De jongens zien er naar uit om ook dit jaar de handen uit de mouwen te gaan steken. Samen gaan ze er voor zorgen dat het weer twee fantastische dagen worden waar zowel groot als klein van kan genieten. De vele kramen aan de Ootmarsumsestraat vormen van de Brandersweg bij het viaduct tot de Kerkhofsweg één lang lint van zeker twee kilometer aan kramen, optredens en vooral veel vertier.

Als organisator met veel ervaring weet Snijders ondertussen aardig wat er allemaal bij komt kijken om alles goed te laten verlopen op de Braderiedagen. Ondertussen is het meeste wel geregeld en is het draaiboek steeds completer. De Ootmarsumsestraat waar alle festiviteiten plaatsvinden is afgesloten voor doorgaand verkeer van 18.00 uur tot 21.00 uur, maar er kan wel vanuit de Sint Josephstraat het kruispunt met verkeerslichten overgestoken worden naar het Eskerplein. Daar kan men nog wel parkeren. Natuurlijk raadt men bezoekers aan zoveel mogelijk op de fiets naar het Sluitersveld te komen, waardoor het voor de mensen die moeilijker ter been zijn makkelijker wordt een parkeerplek te vinden.

Er wordt heel veel lekkers en leuks aangeboden, echt voor iedereen wat wils. Daarnaast vinden ook verschillende optredens plaats van onder andere de Oostvaarders en het Dweilorkest La Bella Bok. Er komen verschillende organisaties met een stand naar het Sluitersveld om aandacht voor hun vereniging of club te vragen. Zoals elk jaar komt 'piloot' Harink met zijn modelballon naar de Braderie. De vrouwen van Nu houden al jaren een grote verloting en stellen zelf hun prijzenpakketten samen. Het wijkcentrum de Trefhoek houdt tijdens de Braderie een spelletjesdag voor kinderen uit de wijk. Ze mogen deelnemen aan touwtje trekken, blikgooien, knikkeren, doelschieten en nog veel meer. Ook eendjes vangen staat op het programma. Ruim 25 vrijwilligers zijn actief om alles in goede banen te leiden. Ook het regelen van het verkeer nemen ze voor hun rekening. 'We hebben de verkeersregelaars binnen ons wijkcentrum zelf opgeleid,' vertelt Siny Gerritsjans, die uitkijkt naar de Braderiedagen.

Door de vele initiatieven van alle kanten belooft ook de Braderie van 2019 in het Sluitersveld een geweldige happening voor jong en oud te worden. Als ook de weergoden positief meewerken zitten de verschillende terrassen vol en komt het helemaal goed. Iedereen kan weer ouderwets genieten op donderdag 27 en vrijdag 28 juni van 18.00 tot 21.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden