Het zijn de vele donateurs en sponsoren die er voor gezorgd hebben dat de Almeloopers € 62.260,62 vergaard hebben voor de Roparun.
Het zijn de vele donateurs en sponsoren die er voor gezorgd hebben dat de Almeloopers € 62.260,62 vergaard hebben voor de Roparun. (Foto: )

Almeloopers hebben weer nieuw recordbedrag opgehaald

ALMELO - In september 2018 hadden de twee nieuwe teamcaptains, Gerwin Peper en Philip Dhert nog aangeven dat de hoogte van het bedrag ondergeschikt was aan het welslagen van de Roparun op zich. Nu het eindbedrag €62.260,62. nog weer vele malen hoger is dan vorig jaar zijn beide heren super blij en met recht vervuld van trots. Tijdens het Pinksterweekend deden de Almeloopers voor de 11e keer mee aan de Roparun van Hamburg naar Rotterdam. De ongeveer 570 kilometer werd in estafettevorm afgelegd. Het grote doel is de palliatieve zorg voor mensen met kanker, met andere woorden extra levenskwaliteit bieden aan mensen die door kanker zijn getroffen. De elfde editie verliep vlekkeloos. Almelooper Jan Steenhagen, mocht op zaterdag om 12.06 in Hamburg als eerste van start, vervolgens ging het in etappes naar Almelo en daarna naar Rotterdam. 'Alles verliep op rolletjes, de chauffeurs wisten hun route, de cateraars regelden lekker belegde boterhammen, nasi en bami, heerlijk fruit, pannenkoeken en een gebakken eitje voor iedereen. De fysio's en masseurs zorgden er telkens voor dat de ledematen, ruggen en nekken soepel bleven. De fietsers regelden dat de lopers de goede koers bleven volgen naar Rotterdam. Vlogster Charlotte legde alles vast op de gevoelige plaat. Op het laatste moment moesten de Almeloopers van het eerste uur, Gea en Hans Staal om privéredenen afhaken. Dit viel hun erg zwaar en het team ook. Toch waren ze bij het vertrek op zaterdagmorgen present om uit te zwaaien en ook bleef Hans de lopers tijdens route volgen en tips doorgeven. Ook bij de doorkomst stonden ze klaar en na afloop waren ze ook weer aanwezig. Op het allerlaatste moment werd hun schoonzoon Dirk Maarten Storm van Leeuwen bereid gevonden om op de bus te rijden en Willie Krukkert heeft zonder voorbereiding het fietsen voor zijn rekening genomen. Hij fietst veel, maar geen 290 kilometer in één weekend, maar hij volbracht zijn taak met glans.

In Almelo was het een superfeest en dat zorgde voor nieuwe energie bij de lopers en alle andere 27 teamleden. Zo konden ze hun route naar Rotterdam volbrengen. Het ging allemaal voorspoedig en de onderlinge sfeer was super. Teamcaptain Philip Dhert verloor in alle enthousiasme en euforie zijn stem. Langs deze weg willen de Almeloopers alle donateurs en sponsoren, die een bijdrage gedaan hebben in welke vorm dan ook, enorm bedanken, want 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven', is waar de Almeloopers voor blijven gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden