Hans Buld is al jaren een drijvende kracht achter het grote pleinconcert dat dit jaar voor de voor de zestiende keer plaats vindt
Hans Buld is al jaren een drijvende kracht achter het grote pleinconcert dat dit jaar voor de voor de zestiende keer plaats vindt (Foto: )

Pleinconcert in de Grote Kerk! Ook Cor Bakker weer present

ALMELO - Op zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur wordt voor de 16e keer het Pleinconcert gehouden. Anders dan de naam doet vermoeden wordt het concert niet op het plein maar in de kerk gehouden. Traditiegetrouw is ook Cor Bakker van de partij. Het belooft een prachtig geheel te worden met een uitgebreid programma tot ongeveer 22.00 uur 's avonds. Presentator Frank van Nus.

Voice of Almelo

Van 13.00 uur tot 13.30 uur is het podium voor de vijf winnaars van de Voice of Almelo. Zij zullen een aantal liederen laten horen. De begeleiding op de piano komt daarbij van Cor Bakker. Daarna treedt het Kinderkoor onder leiding van Marieke Zoutendijk op. Om 14.20 uur tot 14.50 uur is het Clarinet Choir Calamus onder leiding van Hans Buld aan beurt. Hans Buld is een van de organisatoren van het Pleinorkest. Hij speelt al jaren klarinet en heeft meer dan 40 jaar muziekles gegeven aan de muziekschool. Hij is inmiddels 70 jaar maar nog regelmatig in de Muziekschool te vinden om lessen te geven. 's Morgens geeft Cor Bakker al enige workshops van 9.00 uur tot 12.00 op zijn piano aan de verschillende musici die aanwezig zijn.

Concours

Van 15.00 uur tot 16.00 uur vindt het Pleinconcertconcours plaats. Een vijftal deelnemers gaan onderling strijden om de titel. Onder hen vier fluitisten en een violist. De jury bestaat uit Hans Buld (klarinettist), Cor Bakker (pianist) en Hrayr Sargsyan, (violist). Om 17.00 uur vindt de bekendmaking plaats, wie mag met de titel naar huis? Voor de uitslag bekend wordt gemaakt zal het Kaliber Symfonieorkest de toeschouwers vermaken. Dit optreden wordt gedirigeerd door Hans Buld. 's Avonds om 20.00 uur gaat het programma verder met het Twents Jeugd Symfonie orkest, o.l.v. Carl Wittrock. Een vijftal solisten treedt vervolgens op. Onder hen bevindt zich een heel jong talent, die vorig jaar ook aanwezig was. De nu tienjarige Evander Esijink speelde toen op de piano een deel van het pianoconcert van Grieg. Dit jaar gaat hij 's avonds het gehele pianoconcert van Grieg spelen! Het concert is geheel gratis toegankelijk, maar een vrije gift wordt gewaardeerd.

www.pleinconcert.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden