Bewoners van Eugeria en de Twentse Zorgcentra waren aanwezig bij de opening van het nieuwe dierenverblijf en de dierenweide
Bewoners van Eugeria en de Twentse Zorgcentra waren aanwezig bij de opening van het nieuwe dierenverblijf en de dierenweide (Foto: )

Opening dierenweide en verblijf

ALMELO - Onlangs is het dierenverblijf bij het verpleeghuis Eugeria aan de Vriezenveenseweg officieel geopend. Het is tot stand gekomen door de tomeloze inzet van Willem Grevelink, Dick Goothoff en Gerald Kerkdijk. Hiermee heeft het Reggeveldpark, het binnenterrein van Eugeria, er een trekpleister bij. Voor bewoners en familie zijn dieren een wens die eindelijk in vervulling is gegaan.

Door de realisatie van de dierbeleving hebben bewoners een reden, een uitdaging om erop uit te gaan. Want Eugeria wil meer zijn dan een verpleeghuis. Het Reggeveldpark is een park waar mensen met en zonder zorgvraag elkaar kunnen ontmoeten. De dieren zijn inmiddels verhuisd vanuit de Stadsboerderij en zullen permanent verblijven in het Reggeveldpark. Medewerkers van de Stadsboerderij zullen met hun expertise de medische verzorging van de dieren voor hun rekening nemen. De dagelijkse zorg voor de dieren is in handen van de Twentse Zorgcentra in samenwerking met vrijwilligers en bewoners van Eugeria.

Zinderen

Samenwerking is dus ook de essentie van het project rondom het Reggeveldpark. 'Wanneer we met verschillende organisaties samenwerken kunnen we ook voor veel mensen iets betekenen,' legt Michael Wolbers uit. Hij is van stichting Zinderen. Deze stichting wil dat het voor ouderen weer gaat 'zinderen', dat er letterlijk meer te beleven valt voor iedereen. 'Het draait om duurzame samenwerking en wederkerigheid om iets met en voor elkaar te doen waardoor zingeving ontstaat,' geeft Rimke Wilmink, manager zorg van Eugeria aan. 'Er is veel aandacht om het welzijn en welbevinden voor ouderen te vergroten, maar dit kan en willen we niet met gelden realiseren die voor zorg bestemd zijn,' geeft Wolbers aan. 'Dat betekent dat je op een andere manier creatief moet zijn om toch een en ander voor elkaar te krijgen en dat je in mogelijkheden denkt. Door bijvoorbeeld de donatie van de 41club Almelo van €6500,- hebben we de dierbeleving kunnen realiseren.'

Behalve de geweldige donatie hebben deze 20 mannen samen met de Ladies Circle Oostenwind bewoners uit huis gehaald om deel te nemen aan verschillende activiteiten, en vervolgens weer terug gebracht. Ze hebben letterlijk de handen geboden zodat bewoners weer onderdeel uitmaken van de samenleving, wat niet meer vanzelfsprekend is. 'Die waarde is niet uit te drukken in geld,' zegt Wolbers. Iedereen is van harte welkom in het Reggeveldpark, kom en volg de ontwikkelingen!

'Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en nu vooral vrijwilligers met een passie voor dieren en tuinieren. Ook als u van koken houdt kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Onze bewoners genieten van een met zorg en aandacht bereidde maaltijd, hopelijk straks met boontjes uit eigen tuin,' aldus Rimke Wilmink.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden