Het jubileum wordt gevierd met een bijzondere voorstelling, kom ook auditie doen en geef je op
Het jubileum wordt gevierd met een bijzondere voorstelling, kom ook auditie doen en geef je op (Foto: )

Auditie 'Jesus Christ Superstar'

ALMELO - De stichting Musical Producties Twente bestaat 12,5 jaar in 2020 en om dat te vieren is gekozen om de musical 'Jesus Christ Superstar' op te voeren. De opvoeringsrechten zijn inmiddels verworven en dus gaat er de komende tijd hard gewerkt worden om in 2020 vijf spetterende voorstellingen te realiseren op locatie. Natuurlijk zijn daarvoor spelers nodig en daarom vinden op 22 juni audities plaats.

Iedereen die geïnteresseerd is om een rol te mogen spelen kan nog tot 14 juni reageren. De audities vinden plaats in de Klankkast aan de Bosrand in Almelo. Het auditieformulier en de aanmeldprocedure kan men vinden op de website www.musicalproductiestwente.nl. Op facebook en instagram en op de hiervoor genoemde website vindt men meer informatie over dit ambitieuze project.

In 2007 kwamen vijf enthousiaste muziekliefhebbers uit Wierden, met ieder een eigen expertise, bijeen om te brainstormen over een nieuwe musicalafdeling in Tukkerland. Ze hebben alle vijf iets met muziek en vinden het een uitdaging om jonge talentvolle mensen een podium te bieden om op gebied van zang, toneel en dans zich verder te ontwikkelen. En jawel, de stichting Musical Producties Twente werd een feit. Ondertussen heeft men al vier succesvolle producties achter de rug. Op alle terreinen heeft de stichting Musical Producties Twente zich in de afgelopen 12,5 jaar geprofessionaliseerd en toch blijft het allemaal vrijwilligerswerk met steeds weer nieuwe enthousiastelingen, die onbetaald op een kwalitatief hoog niveau een voorstelling kunnen/willen invullen. Onder deskundige leiding hebben vele ambitieuze amateurs de voorgaande musicalprojecten gerealiseerd, te weten; Grease, Hairspray, Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat.

Het bestuur van Stichting Musical Producties Twente heeft voor haar nieuwe productie gekozen voor een andere locatie dan de theaterzaal in een schouwburg. Ze wil het jubileum vieren met een bijzondere voorstelling. Uitgangspunt voor de nieuw productie in 2020, die de titel: 'The Jesus Christ Superstar Musical Experience' heeft gekregen. is locatietheater in een grote bedrijfshal, waarbij de bezoekers heel nauw betrokken worden bij het verhaal dat daar zingend, acterend en dansend wordt gebracht. Hierdoor zijn de creatieve mogelijkheden vele malen groter, waarmee het publiek zeker verrast wordt. De musical wordt geregisseerd door Richard Sprokkereef, die samen met Tasco Silva (repetitor), Rutger Jansen (dirigent) en Linda Spackler (choreografie) het creatieve team vormen.

De audities vinden op zaterdag 22 juni plaats. Men zoekt auditanten voor hoofd en bijrollen, dansers in alle stijlen en lint-, lucht- en vloeracrobaten.

Meer berichten