De Almelose Léonne Henkelman mag Nederland vertegenwoordigen en krijgt ook een plekje in de Wall of Fame
De Almelose Léonne Henkelman mag Nederland vertegenwoordigen en krijgt ook een plekje in de Wall of Fame (Foto: )

Léonne Henkelman wint titel mrs Netherlands Universe

ALMELO - 'Ik stond daar maar en mijn naam was nog steeds niet genoemd bij de afvallers en uiteindelijk werd ik gekozen als de winnares. Ik beleefde het allemaal heel ingetogen, maar ik ben wel superblij,' laat de 28-jarige Léonne Henkelman weten. De Almelose won onlangs de titel mrs Netherlands Universe 2019 en mag dit jaar nog Nederland gaan vertegenwoordigen in de wereld samen met 85 andere kandidaten. Waar dat zal zijn en wat ze daar allemaal voor moet gaan doen is momenteel nog niet bekend. De jurk is van Marwa Tatch, make up Yaramin Dila, haar Kapsalon Ineke bij Pris, nagels: this is it nails.

Meerdere rondes

Léonne moest tijdens de nationale verkiezingen meerdere rondes lopen. Ook werden er allerlei vragen gesteld. 'Ik had volgens mij bij de verschillende catwalkrondes een trillende lip, maar dat is blijkbaar niet opgevallen. Ik weet niets meer over de vragen die ze mij gesteld hebben en ook mijn antwoorden kan ik me niet meer herinneren,' gaf Léonne een dag na de verkiezingen aan. Ze had bijna de hele nacht niet geslapen en leefde nog steeds in een roes. Volgens vriendinnen had ze heel rustig en goed geantwoord. Dat bleek ook wel want uit de 25 kandidaten werd zij als beste gekozen en tot winnares gekroond.

Opvanghuis

'Dat ik bij de eerste vijf kandidaten zou eindigen had ik wel voor mogelijk gehouden, maar dat ik zou winnen had ik echt niet verwacht,' geeft Léonne nogmaals aan. Ze won geen miss, maar een misses-titel en dat heeft met de leeftijd en het al dan niet getrouwd zijn te maken. Ook het belang van het goede doel speelt mee. Léonne heeft er het afgelopen half jaar keihard voor gewerkt. Vooral voor het goede doel waar ze voor staat, namelijk het onder de aandacht brengen van huiselijk geweld tegen vrouwen en dan met name mentaal geweld. Ze is er trots op dat haar filmpje tegen huiselijk geweld zo goed is ontvangen. Ze hoopt dan ook vurig dat ze daarmee een taboe kan doorbreken en het huiselijk geweld er minder door wordt. Er is onlangs een opvanghuis geopend, een onderkomen waarvoor Léonne zich letterlijk en figuurlijk heel veel heeft ingezet, door te helpen schilderen, kleding in te zamelen en een poster en een filmpje te maken. 'Ik probeer mijn titel zoveel mogelijk glans te geven, als ik daarmee extra's kan bereiken voor het opvanghuis zal ik dat zeker doen,' geeft Léonne aan, die moeder is van twee jonge kinderen van vijf en drie jaar. Daarnaast verzorgt ze godsdienstlessen op CSG het Noordik in Vriezenveen. Ook is ze nog bezig met een studie. Léonne is er supertrots op dat ze Nederland in de wereld mag vertegenwoordigen. Daarbij zal ze steeds de aandacht blijven vragen tegen huiselijk geweld bij vrouwen, want dat moet de wereld uit.

Meer berichten