Rembrandt Fiësta is al vele jaren een groots multicultureel feest, Nusodia draagt daar graag aan bij
Rembrandt Fiësta is al vele jaren een groots multicultureel feest, Nusodia draagt daar graag aan bij (Foto: )

Rembrandt Fiësta van start

ALMELO - Op vrijdag 14 juni en zaterdag 15 juni is de evenementenweide aan de Rembrandtlaan in Almelo voor de 18e keer het domein van hét multiculturele festival Rembrandt Fiësta. De diversiteit aan culturen, die zich op dit festival manifesteren, betekent voor de bezoekers een ontmoeting met de mensen uit die culturen, maar ook met hun specifieke producten, zoals hun kleiding, hun gebruiksvoorwerpen, hun hapjes en hun muziek- en danspresentaties.

Traditiegetrouw begint het programma op vrijdagmiddag en -avond 14 juni met het Vliegerfestival. Medewerkers van Avedan hebben kinderen workshops gegeven over het maken van vliegers en het vliegeren zelf. Van 16.00 uur tot 19.00 uur mogen de kinderen vliegeren en van 19.00 uur 21.15 uur is er een demo moderne vliegers door 'Powerkiting Zuid & Oost'.

Zaterdag 15 juni is traditioneel de dag waarop de vele verschillende culturen zich presenteren. Het feest begint al om 9.00 uur, maar om 11.00 uur zal wethouder Jan Martin van Rees het feest openen. Er valt voor zowel jong als oud van alles te beleven. Er komt onder andere een Turkse dansgroep. Onze Duitse Oosterburen zijn present met Oberkrainer Volksmusik. Ook komen kinderen van de Poolse school uit Enschede en dansen onder andere de Mazur. Uit Afrika komt een heel bijzondere groep die aangevuld wordt met artiesten vele verschillende landen. Natuurlijk ontbreken de nodige kramen met hapjes uit allerlei landen niet. Ze komen onder andere uit Gambia, Marokko, Turkije, Indonesië en natuurlijk draagt men daarbij de fraaie inlandse kleurrijke klederdracht. Studenten van ROC van Twente verzorgen de kinderhoek, waar kinderen bijvoorbeeld stenen mogen schilderen en haarstokjes maken en zich natuurlijk kunnen laten schminken. Verder staan er op het evenemententerrein diverse springkussens en glijbanen voor de kinderen.

Rembrandtschildertjes

Ook de Rembrandtschildertjes zijn weer van de partij en gaan aan het schilderen onder deskundige leiding van kunstenaars. De bekende Pröttelmarkt en de infomarkt zullen ook dit jaar weer deel uitmaken van de programmering. Op de Pröttelmarkt zijn nog steeds plaatsen vrij. Op de website staat een inschrijvingsformulier, dat men ingevuld kan inleveren bij wijkcentrum 'De Driehoek' aan de Jan Tooropstraat.

Men is nog op zoek naar vrijwilligers voor vele uiteenlopende activiteiten en klusjes. Neem contact op met wim.kruithof@gmail.com of bel naar 0546-820739/06-23052153. Ook kunt u een e-mail sturen naar het secretariaat, rf.secretariaat@gmail.com Wilt u meer weten over Rembrandt Fiësta, met name over de actuele programmering kijk dan op de website: www.rembrandtfiesta.nl en volg alles op facebook. Daar vindt u ook de aanvullende details.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden