Gerda Boertien zet zich al 26 jaar met hart en ziel in voor het KWF, waaronder ook de SamenLoop voor Hoop
Gerda Boertien zet zich al 26 jaar met hart en ziel in voor het KWF, waaronder ook de SamenLoop voor Hoop (Foto: )

Tweede Samenloop voor Hoop

ALMELO - Op zaterdag 22 juni gaat om 14.00 de tweede SamenLoop voor Hoop officieel van start. Op het veld van AVC Heracles wordt de 24-uursloop voor het KWF gehouden. De opbrengst gaat met name naar onderzoek om uiteindelijk te komen tot een wereld zonder kanker. Naast het sportieve gebeuren is er een indrukwekkend randgebeuren georganiseerd. Inmiddels hebben zich 36 teams aangemeld. Men kan zich nog steeds aanmelden. Ga daarvoor naar de site www.samenloopvoorhoop.nl/Almelo.

'Ik ben al 26 jaar actief voor het KWF en ik denk dat ik het ook de komende 26 jaar nog wel aan kan,' zegt een strijdvaardige Gerda Boertien. Ze vindt het fantastisch dat ze ook deze keer de SamenLoop voor Hoop mag organiseren. Als ervaringsdeskundige weet ze als geen ander wat het is om kanker te hebben, wat het voor anderen betekent, maar ook wat het kan betekenen om weer genezen te zijn. 'Aan mij zie je niets meer en ik heb ook nergens meer last van,' geeft Gerda aan. Naast haar fulltime baan bij het Waterschap vindt Gerda dus ook nog tijd om zich in te zetten voor het Alma Inloopershuis, het KWF én de organisatie van de SamenLoop voor Hoop.

Vrijwilligers nog welkom

Er is op 22 juni een grote groep aan vrijwilligers die hun steentje bijdraagt om een dergelijk bijzonder evenement te kunnen laten slagen. Daar is de organisatie ongelofelijk blij. Mochten er nog mensen zijn die nog graag als vrijwilliger iets willen doen tijdens het evenement dan kunnen ze zich aanmelden via de site. Ook als bezoeker en/of als donateur is men van harte welkom tijdens de Samenloop voor Hoop. Men kan onder andere T-shirts kopen die bedrukt zijn door gedetineerden. De opbrengst ervan gaat ook naar het KWF. Rond 16.00 uur vindt er de Kinderloop plaats, hieraan mogen alle basisschoolkinderen deelnemen. De kinderen mogen ook lopen voor een kind dat kanker heeft en zo kunnen ze dan een steentje bijdragen. Enkele kinderen met kanker mogen aan de hand van de burgemeester de eerste ronde lopen. Er komt ook nog een hele grote internationale act waar Gerda niet verder over wil uitweiden om het spannend te houden.

Een delegatie van het Alma Inloopershuis is aanwezig op 9 juni tijdens de doorkomst van de Almeloopers in de Doelenstraat. Ze verzorgen daar een speciale Flash Mob, die nog een verrassing moet blijven. Ook nemen een aantal Almeloopers deel aan de SamenLoop voor Hoop. Bij de start van de 24-uurs estafette wordt het lied 'Shine' gezongen. Het is een heel mooi passend lied geschreven door Gerard ter Ellen. Hij schreef het destijds voor zijn vrouw die aan kanker is overleden. Het is inmiddels het SamenLoop voor Hoop-lied. 's Avonds om 23.00 uur gaat Gonneke Bennes, die onlangs haar moeder aan kanker verloor, tijdens de kaarsenceremonie een passend lied zingen. Al met al belooft het een geweldige happening te worden die men niet mag missen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden