Wethouder Arjen Maathuis loopt mee aan de Roparun vanaf het Schelfhorstpark
Wethouder Arjen Maathuis loopt mee aan de Roparun vanaf het Schelfhorstpark (Foto: )

(Oud-)wethouders aan de start halve Roparun

ALMELO - Ze hadden het tijdens de 'Dank zij jou-avond' in het najaar van 2018 al min of meer toegezegd, maar op 9 juni om 17.12 uur staan wethouder Arjen Maathuis en oud-wethouder Irene ten Seldam in het Schelfhorstpark aan de start om daar de deelnemers die meedoen aan de 1e halve Roparun te begeleiden. Irene ten Seldam stapt op de fiets en Arjen Maathuis gaat al hardlopend via de Ootmarsumsestraat aansluiten in de Gravenallee bij de Roparundeelnemers die vanuit Hamburg komen, van daaruit gaan de twee deelnemende teams via dezelfde route naar Rotterdam.

De Almeloopers behoren ook tot de deelnemers die de hele Roparun afleggen. Zij nemen in hun vernieuwde oranje shirts voor de elfde keer deel aan het evenement dat in het teken staat van het zoveel mogelijk geld inzamelen voor projecten om het leven van mensen met kanker te kunnen verlichten. De Roparun is in 1991 ontstaan, eerst van Rotterdam naar Parijs. In 2004 is dit omgedraaid van Parijs naar Rotterdam. Het evenement werd groter en groter en in 2012 is daar om organisatorische reden van Hamburg naar Rotterdam aan toegevoegd. Nu is er dus in 2019 voor het eerst een halve Roparun. Hieraan nemen twee teams deel. Een team start iets na vijven en het tweede team gaat om 18.00 uur van start. 'Met de halve Roparun willen een nieuwe groep deelnemers aanspreken voor wie de hele Roparun om organisatorische redenen of qua afstand nog een brug te ver is. Het is zonde dat deze mensen anders helemaal niet aanhaken. Uiteindelijk gaat het er om, hoe meer deelnemers, hoe hoger het eindbedrag,' aldus Roparundirecteur, Wiljan Vloet.

Burgemeester Arjen Gerritsen zal op 1e Pinksterdag om 17.12 uur het startschot lossen. In de Schelfhorst is een heel randgebeuren opgezet vanuit de Roparun. Carla van de Berg is daar de coördinator van. De twee teams zullen ongeveer 245 kilometer afleggen voor ze in Rotterdam over de eindstreep komen. Ook van deze deelnemers wordt verwacht dat ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor de palliatieve zorg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden