Jolanda ter Haar runt met veel plezier de minicamping Erve Henderiks Hoeve
Jolanda ter Haar runt met veel plezier de minicamping Erve Henderiks Hoeve (Foto: )

Tot rust komen: Erve Henderiks Hoeve

ALMELO - 'Onze basis is in de eerste plaats rust bieden,' geeft Jolanda ter Haar van de knusse minicamping Erve Henderiks Hoeve op Tusveld 30 aan. Op een prachtige weide helemaal omgeven door bomen worden 15 kampeerplaatsen geboden, met ieder een eigen stroomvoorziening. Daarnaast zijn er nog enkele camperplaatsen. Er is geheel in stijl een fraai stenen toiletgebouw met vier wc's ( ook voor invaliden), drie douches en een terras met picknicktafels.

De camping ligt dicht bij Almelo, maar kent de rust van het platteland. 'Wanneer mensen vragen waar de kantine is, verwijs ik ze naar Liedenbaum of het Maatveld, daar is vertier genoeg,' aldus Jolanda. Samen met haar ouders begon ze in 1998 de minicamping. Helaas is haar moeder vorig jaar overleden, maar haar vader blijft haar helpen. Ze wonen naast de camping op de gezellige authentieke boerderij.

Genieten

'Je kunt natuurlijk niet leven van het runnen van een dergelijke kleine camping,' geeft Jolanda aan, daarom werkt ze daarnaast als buschauffeur op de lijndienst. Voorheen werkte ze bij een touringcarbedrijf en was ze als reisleider vaak meerdere dagen van huis. Dat was absoluut niet te combineren met het runnen van een minicamping. 'Door vaste tijden op de lijndienst is het goed te doen,' aldus Jolanda die 's morgens al om 5.00 uur op de fiets naar haar werk vertrekt. Ze geniet daarnaast van de camping, waar ze met veel plezier haar gasten zoveel mogelijk gezelligheid en rust probeert te bieden. De gasten komen vanuit het hele land naar de minicamping. Ook uit de omringende landen komen ze, vaak om door te trekken, maar het komt ook voor dat mensen nog een dagje langer blijven omdat het hier zo rustig is. Vanaf de camping kan men meerdere prachtige wandel- of fietsroutes volgen. Erve Henderiks Hoeve staat bij de ANWB bekend als kleine camping en ook staat men sinds vorig jaar ingeschreven als SVR-Camping. De naam Henderiks Hoeve stamt uit de tijd dat de grond en meerdere percelen uit de omgeving toebehoorden aan Henderik Lamberts.

Nadeel

'Wij zitten hier prachtig, maar een nadeel is wel dat men ons vaak moeizaam kan bereiken. De overweg naar Zenderen is sinds vorig jaar gesloten en daarom kan men niet meer van die zijde naar ons toe komen. Via de Deldensestraat kan het wel, maar we zouden graag meer bewegwijzering zien waardoor het voor de gasten aanzienlijk makkelijker wordt. Wat zou het fijn zijn wanneer de gemeente Almelo hieraan zou willen mee werken,' aldus Jolanda. 'Wij zijn tenslotte de enige camping in Almelo.' Gelukkig weten velen de camping toch wel te vinden, vooral tijdens het weekend van Hemelvaart en Pinksteren zijn er genoeg gasten en ook ten tijde van de Fietsvierdaagse zijn de plekken vaak vol op de minicamping Erve Henderiks Hoeve. Reserveren via 074-3841401 of mail voor meer informatie naar minicampingehh@hotmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden