Het team van de Almeloopers in hun nieuwe tenue, klaar om aan de 11e editie van de Roparun te beginnen (Foto: studio Smit)
Het team van de Almeloopers in hun nieuwe tenue, klaar om aan de 11e editie van de Roparun te beginnen (Foto: studio Smit) (Foto: )

Recordbedrag naar goede doelen

ALMELO - De uitreiking van mooie bedragen aan de goede doelen van de Almeloopers en de Roparun vond dit jaar op de 19e verdieping van het stadhuis plaats in het bijzijn van wethouder Arjen Maathuis. Dit jaar mochten de Almeloopers en de Roparun een recordbedrag van meer dan 110.000 euro uitreiken aan zes goede doelen in de Palliatieve Zorg. Afgelopen jaar was de opbrengst (2e prijs) €22.500,00 van Almelo als doorkomststad. Henk van der Velde van de Roparun was vanuit Rotterdam gekomen om ook nog twee grote bedragen weg te geven aan twee mooie Twentse initiatieven.

Het was voormalig teamcaptain Ben Kamphuis die de avond verzorgde. Ben: 'Ik ben dan wel geen direct lid meer van de Almeloopers, maar als je eenmaal een Almelooper bent, dan blijf je een Almelooper.' Met andere woorden, misschien dat hij er in de toekomst toch weer staat. Aan het eind van de avond bedankte hij alle Almeloopers die hij de afgelopen jaren onder zijn hoede had door hen allemaal persoonlijk met naam te noemen. 'Ik heb het thuis geoefend, het duurde maar 2 minuten om ze allemaal op te noemen,' geeft hij lachend aan. Het toont eens te meer zijn betrokkenheid. De nieuwe teamcaptains, Gerwin Peper en Philip Dhert gaan verder met de Almeloopers maar zijn wel een nieuwe weg ingeslagen en gekomen tot Almeloopers 2.0. Ze hebben onder meer een nieuwe huisstijl gekozen samen met Thijs Nijhof van BAM Raakt!. Dit heeft onder andere geleid tot een nieuw shirt. De aanwezige Almeloopers showden tijdens de 'Goede Doelenavond' massaal hun nieuwe shirt, met het nieuwe logo. De vier grote sponsoren kregen allemaal een ingelijst exemplaar.

Een bedrag van €3.950.00 ging er naar de Vriezenhof in Vriezenveen voor een koppelbed, om partners van ernstig zieke mensen te kunnen laten overnachten. Het hospice in 't Meulenbelt kreeg €6.000,00 euro voor een elektrische douchestoel om terminale cliënten zo waardig mogelijk te kunnen laten douchen. Ze kregen ook €3.600,00 voor waakmanden, deze zijn gevuld met dichtbundels, CD's, boeken etc. die een handreiking vormen voor het nog beter begeleiden van ernstig zieken. De Stichting Leendert Vriel in Almelo kreeg €5.150,00 voor speciale Ipads ten behoeve van de vrijwilligers die de terminale patiënten en hun familie begeleiden. ZGT kreeg een bedrag van €1.800,- voor een 3-daagse scholing voor deskundigheid en kennisverbreding in de palliatieve zorg, €2000,- werd geschonken aan spelmateriaal voor kinderen en ouders met kanker. Hospice het Noetseler kreeg €35.000,00 voor de inrichting van een wellnessruimte. Daarnaast €7.411,87 voor de aanschaf van een elektrische rolstoel. Het Palliatief Netwerk Twente kreeg €52.140,00 voor 12 opleidingsplaatsen t.b.v. nascholing voor verpleegkundigen in de palliatieve zorg. De Almeloopers zijn er bijna klaar voor, dinsdag 21 mei is hun laatste vergadering. Tijdens het Pinksterweekend doen ze voor de 11e keer mee aan de Roparun. www.almeloopers.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden