Jan Willem Holtmaat en Esther Hammink heten iedereen van harte welkom
Jan Willem Holtmaat en Esther Hammink heten iedereen van harte welkom (Foto: Rob van der Voort)

Theaterhotel opent haar deuren

ALMELO - 'Regelmatig hoor ik van gasten dat ze heel benieuwd zijn hoe het er bij ons achter de schermen uitziet. De kleedkamers, het toneel, de verschillende hotelkamers of de keuken, wij komen er vrijwel dagelijks, maar onze gasten natuurlijk niet,' vertelt Esther Hammink, die samen met haar man Jan Willem Holtmaat de directie van het Theaterhotel vormt.

Het zijn bijzondere plekken in het Theaterhotel die nieuwsgierigheid opwekken. Wat gebeurt daar precies? Is zo'n keuken eigenlijk groot of valt dat wel mee? In welke kleedkamer zit Tineke Schouten altijd? Hoe voelt het om op het toneel te staan? En hoe zou het zijn om in een van de suites te verblijven? Vragen die een antwoord verdienen en plaatsen die ook wel eens in de spotlights mogen staan. 'Kortom, goede redenen om deze ruimtes en meer weer eens een dag voor iedereen open te stellen!' zegt Esther enthousiast.

Uniek kijkje

Op zondag 2 juni opent het Theaterhotel haar deuren en geeft een uniek kijkje voor en achter de schermen. Mensen zijn van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom. Op alle locaties, zoals in de lounge, maar ook in de verschillende restaurants, in de fraai ingerichte Cupido suites en de verschillende zalen zijn overal medewerkers aanwezig om zoveel mogelijk toelichting te geven, waardoor iedereen echt meer te weten komt over het reilen en zeilen in en om het Theaterhotel in Almelo. In de theaterzaal geeft de toneelmeester uitleg over de theatertechniek, mogen mensen zelf op het podium staan en backstage een kijkje nemen.

Je realiseert je het misschien niet, maar het Theaterhotel is elke dag geopend, 365 dagen per jaar. Omdat het Theaterhotel nooit een dag gesloten is, is het uniek dat je nu een kijkje kunt nemen voor en achter de schermen.

Het Theaterhotel is de huiskamer van Almelo en dus staan de deuren altijd voor iedereen open. Je hoeft geen hotelgast of theaterbezoeker te zijn om een bezoekje te brengen aan het Theaterhotel. Ook voor een kopje koffie met wat lekkers, een twaalfuurtje of een high tea kun je terecht in de lounge of foyer. Voor een heerlijk diner ben je hier zonder meer aan het goede adres. Naast restaurant De Sociëteit en de Brasserie behoren ook Dock 19 Steaks & More en het tapasrestaurant Solera, tot het Theaterhotel.

'Dagelijks werken in totaal ruim 250 medewerkers in het Theaterhotel. We hebben 196 hotelkamers, 18 verschillende zalen, vier restaurants, een bar en een prachtige theaterzaal met 840 plaatsen. Alles draait bij ons om gastvrijheid met een hoofdletter G' en dat willen we graag met iedereen delen,' sluit Esther af, die iedereen hierbij van harte uitnodigt.

De open dag is gratis, meld je aan via www.theaterhotel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden