Net als bij voorgaande edities van het Twentse Lente Festival, treden ook dit jaar tal van artiesten en DJ’s op
Net als bij voorgaande edities van het Twentse Lente Festival, treden ook dit jaar tal van artiesten en DJ’s op (Foto: Nathalie Gerritsen)

Een weekend vol muziek, kunst, dans en theater

ALMELO – In het weekend van 24 t/m 26 mei wordt het centrum van Almelo weer omgetoverd tot een groot festivalterrein met verschillende thema's en activiteiten. Tijdens de zevende editie van het Twentse Lente Festival ondergaan de vier pleinen een metamorfose. 'De Koornmarkt wordt 'de grootste kroeg van Almelo', Schokland wordt omgedoopt tot 'Beer, BBQ & Blues', het Amaliaplein gaat voor 'Rise & Shine' en op het plein voor de Oude Sociëteit waan je je 80's, 90's en 00's met 'Revival Night'. De namen van de pleinen verklappen al een beetje wat je kunt verwachten,' vertelt voorzitter Jeffrey Hinnen.

Kunst

Naast de uitgebreide line-up met muziek, dj's, dans en theater is er ook kunst te bewonderen tijdens de Twentse Lente. Na al die succesvolle edities in Enschede met Kunst in het Volkspark waagt Almelo zich op 26 mei aan de tweede editie van Kunst in het Park. In de idyllische omgeving van het Kolkje in Almelo presenteren een tiental kunstenaars hun creaties, zoals schilderijen, houtwerk, sieraden, keramiek en glas. Kunst in het Park start ter hoogte van Boekhandel Broekhuis en slingert door het Kolkje tot aan de Grote Kerk. De kunstenaars aan de Herengracht hebben onder begeleiding van live muziek open ateliers vanaf 14.00 uur. Tijdens de Twentse Lente worden bekendere artiesten geprogrammeerd, maar krijgen lokale en regionale talenten ook een kans om zich te presenteren op een grootser podium. DJ Nick Raff uit Almelo draait op vrijdagavond in 'de grootste kroeg van Almelo', Geldwolven, twee van oorsprong Almelose muzikanten, maken deel uit van het programma van 'Revival Night' en The Spurs, een sixties band uit onze stad, treedt op zaterdagavond op bij 'Beer, BBQ & Blues'.

Voorbereidingen

Met tien man zijn ze het hele jaar bezig met de voorbereidingen van het festival. 'We vinden het mooi dat we op deze manier iets voor de stad kunnen betekenen. Almelo is al twee jaar genomineerd als evenementenstad van Nederland, het is geweldig om daar aan bij te dragen,' vertelt Jeffrey. Twentse Lente is gratis toegankelijk en is mogelijk door de inzet van ongeveer 60 vrijwilligers. Zij zijn het hele weekend druk in de weer om iedereen te laten genieten. We zijn supertrots op al die vrijwilligers. Daarnaast zijn we ontzettend blij met alle bedrijven die ons sponsoren, zonder hun zou de Twentse Lente niet zo'n spektakel zijn als dat het nu is.' 

Theater

'Op zaterdag en zondagmiddag is 'Een Midzomernachtdroom' van de StadsTheaterPloeg te zien op de Koornmarkt. Theaterdocente Boukje Schoof is vorig jaar oktober met dit productiehuis voor getalenteerde jongeren gestart en nu treden ze op met de romantische komedie van Shakespeare. Dat wordt vast genieten!'

Het volledige programma is te vinden op twentselente.nl, voor de laatste updates wordt verwezen naar Facebook en Instagram: volg @twentselente.

Meer berichten